"Eesti selgeltnägijate tuleproovi" võitja šamaan EvaldFoto: Teet Malsroos
Tele
22. november 2018, 21:28

GALERII FINAALIST | „Eesti selgeltnägijate tuleproovi“ võitja šamaan Evald: ma ei tahtnud alguses üldse saates osaleda (61)

Šamaan Evald, kes võitis tänavuse „Eesti selgeltnägijate tuleproovi“ paljastab, et ta ei tahtnud alguses üldse saates osaleda, kuid jäi nõusse, sest see andis talle võimaluse inimesi aidata.

„Saate eesmärk ei ole mitte see, et lähme metsa ja hakkame midagi otsima, vaid meil on vaja aidata inimesi, kes tõesti vajavad hingelist abi,” ütleb ta.

Saatest ei õppinud Evald enda sõnul midagi, hoopis tema õpetas teisi. „Õpetasin oma saatekaaslasi, sest paljud on alles oma esimest teekonda käimas. See üks-kaks aastat, mis nad on asju teinud, on võrreldes teistega väike samm. Minu teekond on kestnud juba 20 aastat,“ selgitab kogenud šamaan Evald. Kõige raskem oli Evaldi jaoks abiotsijatele tõe rääkimine, sest see tegi neile haiget.

Finaalsaate viimane ülesanne läks Evaldil hästi. „Need inimesed on minu kaitse all, ma hoian neid,“ paljastab Evald. „Olen nendega pärast saate salvestust ühenduses olnud. Saan nende käest kirju ja nad tänavad mind antud õpetuste eest,“ ütleb Evald. „Nad tänavad, et olen nende elu muutnud ja nad valust ja kurbusest eemale saanud.“

Uuesti Evald saatesse ei tuleks. „Las tulla teised, need, kes on natuke hingemaailma ja kaartidega ennustamist õppinud. Olgu nad siis kasvõi tervendajad. Kõik ei ole ju selgeltnägija, ka mina ei ütle, et mingi selgeltnägija olin,“ sõnab ta, kuid paljastab, et üht-teist nägi temagi. „Saates oli selline huvitav kogemus, et sulle antakse maja ette ja öeldakse, et hakka nüüd rääkima, mis seal toimus.“

Šamaan ja hingemaalija Evald, hingenimega Kotkasulg, on omaenda hingemaailma juba ammu leidnud. Reiki tehnikatega alustanud ja Indiaani laagrites rituaalidega jätkanud Evaldile on maailm järk-järgult avanenud. Kotkasulg viib läbi rännakuid maailma eri paikades, kus korjab teadmisi ja jagab neid hiljem inimesetele. Evald teab, et šamaaniks õppimine on pikajaline protsess ning hindab seetõttu pärismaallaste pärandatud teadmisi kõrgelt. Ta on ka hingemaalija, maalides pärast rännakut inimesele tema hingepildi. Olgu inimene tuhandeid aastaid tagasi mõni loom või lind olnud, vahuste merelainete peal kõndija, inglitega taevasel tasandil suhtleja või hoiab sügaval südames mõnda lapsepõlve sooja mälestust – kõik maalib Evald kotkasulele, mis aitab inimesel oma ellu selgust ja väge tuua.