Lembit ÖpikFoto: AFP/Scanpix
Eesti uudised
21. november 2018, 13:12

Lembit Öpik unistab Eesti presidendiks saamisest (19)

Eesti juurtega endine Briti poliitik Lembit Öpik väidab Daily Mirrorile antud usutluses, et teda on Eestisse presidendiks kutsutud. 

Öpik oli Ühendkuningriikide parlamendis 13 aastat. Nüüdseks on ta Briti poliitikast taandunud.

Öpik tunnistas väljaandele, et Eesti presidendiks saamine oleks talle suur au. "See peab olema õige aeg ja Eesti peab sellest huvituma, aga ma olen selleks võimaluseks valmis," kõneles ta. "Mu isa oli eestlane, mu ema on eestlane. ma olen vere järgi sada protsenti eestlane. Ma lihtsalt juhtusin sündima Põhja-Iirimaal."

Öpik kinnitas, et Briti poliitikasse ta naasta ei kavatse, kuna seal keerleb kõik ümber Brexiti. Mehe sõnul ei kavatse ta järgmised kümme aastat olla poliitikas kõigest selleks, et mõelda välja, milleks Brexit hea on.

"Ma tahan panustada Eesti poliitikasse, kuna ma olen kulutanud palju aega, aitamakaks Eesti poliitilist süsteemi parandada. Mu suguvõsa liikmed on ka varem Eesti poliitikas kaasa teinud," märkis Öpik.

Ühtlasi lisas Öpik, et tema valikuga oleks rahul ka elukaaslane, bulgaarlasest advokaat Sabina Vankova, kellega mehel on laps. Öpik selgitas, et Eestisse lendamine võtab vähem aega, kui Londoni ühest otsast teise sõitmine. 

Veel lisas mees, et ta on maailmas tuntuselt teine eestlane Arvo Pärdi järel, kuna iga kord, kui ta Eestis käib, tahetakse temaga intervjuud saada.