Mareli Miniutti ja Michael Avenatti selle aasta septembris. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
21. november 2018, 12:41

Stormy Danielsi advokaati koduvägivallas süüdistav eestlanna: ta lõi mind patjadega näkku ja nimetas „tänamatuks kuradi hooraks“ (47)

Pornotäht Stormy Danielsi advokaat Michael Avenatti (47) on langenud ränkade süüdistuste ohvriks – eestlannast näitleja Mareli Miniutti (24) süüdistab teda koduvägivallas ning on taotlenud mehele lähenemiskeeldu.

Nüüd on avalikuks saanud ka kohtudokumendid, kus Miniutti kirjeldab, mida Avenatti temaga tegi. Mareli ja Avenatti on üle aasta suhtes olnud ning esmaspäeval andis kohus mehele ajutise lähenemiskeelu, vahendab ABC News. „Ma olen täiesti süütu,“ kinnitas mees väljaandele. „Ma ei teinud midagi valesti ja kindlasti ei sooritanud ma kuritegu.“

Kohtudokumentides on kirjas, et Miniutti ja Avenatti läksid 13. novembril oma korteri magamistoas raha pärast tülli. Mees ütles naisele väidetavalt, et naine on tänamatu ja nimetas „kuradi hooraks“. Siis läks Miniutti külaliste magamistuppa magama, Avenatti järgnes talle ning „lähenes naisele ähvardaval moel“, seejärel lõi teda jõuliselt patjadega näkku, kirjeldas Miniutti.

Seejärel öelnud Avenatti „Ära ole minu vastu lugupidamatu. Sa ei maga täna öösel minu majas.“ Siis haaras mees naise randmest ja püüdis teda voodist välja tirida, kuid libastus ning vabastas naise haardest. Kui Miniutti üritas sõbrale tekstsõnumit saata, krabas mees telefoni ta käest ja karjus „See on minu telefon!“, ning pani telefoni oma taskusse. „Ta oli pidevalt mulle hästi lähedal ja kartsin oma turvalisuse pärast,“ kirjeldab Miniutti dokumentides.

Miniutti hüüdis lähedalasuva akna kaudu abi, Avenatti haaras tal käest, lohistas naise voodist põrandale ning lükkas ta uksest trepikotta. Miniutti jalg ja külg said selle peale kriimustada. Kui naine üritas naabri uksekella lasta, karjus Avenatti ta peale ning tõmbas ta korterisse tagasi, blokeerides välisukse oma kehaga, et naine ei saaks lahkuda.

Miniutti jooksis külalistetuppa, pani püksid jalga (enne kandis ta vaid aluspesu ja T-särki), kuid kingadeni ei jõudnud. Miniutti sai Avenattist mööda ning jooksis trepikojas lifti poole, mees tema kannul. Naisel õnnestus pääseda töötajate lifti, kuid mees järgnes talle sinna, seisab dokumentides. Kui nad koos liftiga fuajeesse sõitsid, palunud mees: „Ära tee seda, Mareli, ära kaasa neid sellesse.“ Miniutti rääkis turvameestega ning kutsus sõbra omale järele.

Järgmisel päeval naasis Miniutti korterisse, et võtta oma asjad. Väidetavalt tuli koju ka Avenatti, kuid kui naine teatas, et majas on politsei, kes mehe vahistab, viimane lahkus. Naine on kohtule esitanud ka pildid väidetavatest vigastustest. 

Avenatti advokaadid saatsid LAPD-le (Los Angeles Police Department) kirja, kus seisis, et eradetektiivid küsitlesid maja töötajaid ja vaatasid turvakaamerate videoid. Avenatti kaitsjate sõnul pole tõendeid sellest, et Avenatti Miniuttit füüsiliselt ründas – ei vastuvõtus, fuajees ega liftides. Paarike jäi koos kaamerapildile küll, kuid väidetavalt näitavad need, et Avenatti oli kogu aja rahulik. Turvamehed olla uurijatele öelnud, et nemad ei näinud Avenattit naist ähvardamas ega tema vastu jõudu kasutamas, samuti ei näinud nad ähvardavat käitumist.

Miniutti väitis kohtudokumentides ka, et Avenatti on varemgi teda solvanud ning rahaasjades väga kontrolliv olnud. Väidetavalt juhtus sarnane intsident ka tänavu veebruaris. Miniutti kirjeldab dokumentides, et mees oli alkoholi tarbinud ja sai tema peale vihaseks. „Ta lükkas mind korterist trepikotta nii, et ma lõin oma pea vastasukse vastu ära. Siis viskas ta minu suunas kingad, mis mind vastu jalga tabasid.“

Avenattile määrati ajutine lähenemiskeeld ning 10. detsembril läheb paarike kohtusse. Meediatsirkuse vältimiseks sooviti juhtum kinniseks kuulutada, kuid kohus sellega ei nõustunud.

Lähenemiskeelu järgi ei tohi Avenatti Miniuttit ahistada, ähvardada ega jälitada. Mees ei tohi naisega ühendust võtta ning mees ei tohi naisele, tema töökohale, kodule ega sõidukile tulla lähemale kui 90 meetrit.

Avenatti on kõiki süüdistusi eitanud ning mees ütleb, et pole kunagi naist löönud. „Tahan tänada LAPD-s töötavaid mehi ja naisi nende professionaalsuse eest. Nad tegid vaid oma tööd,“ ütles Avenatti eelmisel nädalal oma avalduses. „Ma pole kunagi kedagi kuritarvitanud, samuti ei teinud ma seda eelmisel õhtul. Kõik süüdistused on välja mõeldud selleks, et minu mainet kahjustada. Ootan väga, et saaksin kõigist süüdistustest vabaks.“

Avenatti eksnaised Lisa Storie-Avenatti, kellega mehel on poeg, ja Christine Avenatti-Carlin, kellega Avenattil on kaks tütart, kinnitasid mõlemad, et mees pole nendega kunagi vägivaldne olnud ning et tegu on hea mehega.

CNN on korduvalt üritanud Miniuttilt kommentaari saada, kuid naine ei ole päringutele vastanud. Naise abikaasa Michael Miniutti ütles CNN-ile, et on Marelist lahus juba 2017. aasta algusest, kui naine Californiasse kolis. „Mareli kaitseks ütlen ma seda, et ta pole kunagi olnud agressiivne ega viinud mind selleni, et tema suhtes agressiivseks muutuksin. Ta on väga rahulik, heade kommetega, lugupidav ja viisakas. Peen naine.“ Väidetava intsidendi kohta ütles mees: „Ükski mees ei tohiks kunagi naise vastu kätt tõsta. Mitte ühegi naise vastu.“