Indrek SaarFoto: Robin Roots
Eesti uudised
21. november 2018, 12:14

Indrek Saar kinnitas Eesti Kontserdi nõukogu uue koosseisu (2)

Eesti Kontserdi juhi valimisel tekkinud segadus tipnes sellega, et lisaks Randjärvele jäid oma kohtadest ilma ka asutuse nõukogu liikmed. Nüüd on kultuuriminister Indrek Saar enda käskirjaga määranud Eesti Kontserdi nõukogu uued liikmed.

Saar kutsus nõukogust tagasi Indrek Lauli (nõukogu esimees), Madli-Liis Partsi, Margus Pärtlase, Marika Tuusise ja Tea Varraku. Järgnevaks kolmeks aastaks saavad nõukogu uuteks liikmeteks Olari Elts, Andres Kaljuste, Toomas Siitan, Tarvi Sits, Regina Vällik ning Merle Põld. Kellest saab nõukogu esimees, on veel vara öelda.

Septembri keskpaigas valiti Eesti Kontserti uue juhi kohale riigikogu liige Laine Randjärv (Reformierakond), kes vaid mõned päevad hiljem teatas, et esimesel veebruaril ta ametisse ei astu, vaid on riigikogus ametiaja lõpuni ning soovib uuel kohal alustada aprilli alguses. Randjärvega läbirääkimisi pidanud EK nõukogu esimehe Indrek Laulu sõnul valmistas Randjärve soov olulisi probleeme ning seetõttu kogunes EK nõukogu oktoobri lõpus seda küsimust arutama.

Kohtumise järel sõnas kultuuriministeeriumi muusikanõunik ja EK nõukogu liige Madli-Liis Parts, et nõukogu ei andnud Laulule volitusi Randjärvega läbirääkimisi jätkata ning Eesti Kontserti juhi leidmiseks kuulutatakse välja uus konkurss.