Saund
20. november 2018, 23:17

Briti industrialiäss Pitchshifter jagab Londonis lavalaudu Eesti bändiga: tegemist on suure unistuse täitumisega!

Briti industriaal-metali pioneer Pitchshifter tähistab tänavu oma läbimurdealbumi „www.pitchshifter.com“ 20. juubelit tuuriga Inglismaal. Esimese Londoni kontserdi avaakordid kõlavad aga hoopis Eesti bändi Pedigree esituses, mille valis britte soojendama maineka Download festivali programmijuht Andy Copping isiklikult.

Pedigree laulja Bonne jaoks on tegemist unistuse täitumisega. „Olen Pitchshifteri loomingu austaja olnud juba 90ndate algusest ja sellise koosluse väljamüüdud Londoni kontserdi avabänd on suur au olla. Bände valisid nad konkursi korras, kõikidel kontsertidel saadab neid erinev muusikaline kooslus. Kui konkurss välja kuulutati, siis saatsin neile albumi „Standard Sundown“ loole „Transform“ 2016. aastal tehtud video, mille peale meile siis lõpuks selline erakordne võimalus avanes,“ rõõmustas Bonne.

Bonne ja Pitchshifter on koos üles astunud varemgi, nimelt astusid mõlemad üles 2008. aasta Rabarockil looga „Virus“.

„Tegin tookord bändi liidriga telefoniintervjuu, mis lõppes sellega, et ta kutsus mind esitama üht minu lemmiklugu. Viimased kümme aastat pole Pitchshifter aktiivselt tegutsenud ning seda enam on meil rõõm Eesti Muusika Eksport OÜ toel sel nädalal Londonisse sõita,“ lisas laulja. Pedigree astub Londonis lavale koosseisus: Holden Bonne Laamann, Tiit Pähnapuu, Andreas Johandi, Mikk Kerner ja Taavi Aavik.

Eesti fännid saavad alles hiljaaegu põhikoosseisu muutnud Pedigree kontserti nautida bändi sünnilinnas Tartus 14. detsembril. „Jagame lava kooslusega Super Hot Cosmos Blues Band ja tähistame Aparaaditehases ühtlasi oma 25. sünnipäeva. Lubame, et üllatusi tuleb, sest lisaks loomingu paremikule läbi aegade saavad muusikalistel instrumentidel nii-öelda sõna mitmed Pedigree tegemistes kaasa löönud võtmeisikud, nende hulgas ilmselt ka asutajaliige Leslie Laasner ning kitarrivirtuoos Martin Jürman,“ lubas Bonne.