Pulmafotod jäävad meenutama ütle elu ilusaimat sündmustFoto: StockSnap, Pixabay
Uudised
20. november 2018, 15:22

Mida teeksid sina, kui pulmafotograaf ei anna pilte üle? (12)

Just selline teema võeti äsja üles ühes Eesti fotograafide Facebooki grupis, kus klient kurtis, et ootab juba neli kuud oma pulmafotosid. Tunnustatud fotograafile oli kinni makstud lend pulmakohta Kreeka saarel ning töötasu.

Pulmafotodest ilma jäämise puhul pole kahju ainult kulutatud rahast, vaid jäädvustamata jäänud sündmusest. Siin 5 nõuannet, kuidas leida endale sobiv pulmafotograaf ja kaitsta ennast ebameeldivate olukordade eest.

1. Tee eeltööd. Pulmafoto stiile on erinevaid, mille hulgast peaksid leidma endale sobiva. Vii ennast kurssi Eesti pulmafotograafias toimuvaga. Paljude fotograafide nimed on üleval veebilehel pulmad.ee. Küsi soovitusi ka sõpradelt, tuttavatelt ning pulmakorraldajalt.

2. Tutvu töödega. Fotograafide töid saab näha nende kodulehel, kuid kindlasti tasub jälgida ka nende sotsiaalmeediakontosid Facebookis ja Instagramis, sest sinna jõuavad tihti kõige uuemad pildid. Nii leiad endale sobiva pildikeelega fotograafi, kes teeb just sellised fotod nagu sulle meeldivad.

3. Saada hinnapäring. Kui oled leidnud sobiva käekirjaga fotograafi, siis tee hinnapäring ning anna teada soovitud kuupäev. Heade fotograafide hinnad võivad varieeruda 1200-2000 euroni. See summa võib esialgu ehmatada, kuid need pildid jäävad meenutama elu üht tähtsündmust. Sellepärast on eriti oluline leida endale fotograaf, kelle stiil sobib.

4. Lepi kokku kohtumine. Selle jooksul saad veenduda, et sulle koostöö selle fotograafiga sobib ka isiklikul tasandil. Fotograaf veedab tavaliselt pruutpaariga kogu pulmapäeva ning sulle ebameeldiva inimesega pidevalt koos olemine võib rikkuda tähtsa päeva.

5. Sõlmi leping. Enamasti on lepingupõhi fotograafil olemas. Seal võiksid olla fikseeritud töö teostamise kuupäev ja hind; kuupäev, millal pildid on valmis ja üleantud; millal tasutakse fotograafile töötasu. Kokku peaks leppima ka selle, kas ja millises mahus võib fotograaf pulmapilte hiljem kasutada. Läbi tuleks ka mõelda olukorrad juhuks, kui fotograaf ei saa kokkulepitud kuupäeval tulla või hilineb piltide üleandmine.