Reimo MetsFoto: Teet Malsroos
Inimesed
20. november 2018, 11:29

PALJU ÕNNE! Reimo Mets sai teist korda isaks: ei ole kuskilt Ameerikast ostetud laps

16. novembril nägi ilmavalgust juristi Reimo Metsa teine laps. Tüdruku sünninumbrid olid 4082 grammi ja pikkust 51,5 sentimeetrit.

"Mu lapse ema elab naisega, mina elan mehega, nii et mu lapsel on kaks ema ja kaks isa. Nii lapse emal kui ka minul on lapse hooldusõigused. Lapse jaoks ei ole mingit vahet, mitu isa või ema tal on. Loeb vaid see, et ta oleks soovitud ja armastatud," on jurist Reimo Mets öelnud 2014. aastal Õhtulehele antud intervjuus. 

"Uus pereliige on tulnud siia ilma sama emaga, kellega esimene ilmakodanik siia ilma tuli," selgitab Mets ning lisab täpsustavalt, et tegemist on eestlannaga. "Ei ole kuidagi ostetud laps kuskilt Ameerikast, mida kõik kardavad, vaid on täiesti luust ja lihast - Eesti verd ja Eesti tõugu!" naerab mees. 

"Protsess on ikka protsess. Ega selle vastu või poolt ei saa kuidagi," räägib mees kunstlikust viljastamisest. "Planeerimine ja kooskõlastamine ning kliinikus käimine ja edasi-tagasi sõitmine võtab aega. Ega lapse saamine on looduses seatud ikka nii, et 9 kuud ollakse rase, enne seda käib väiksem protsess veel juurde," naljatab Mets. "Kunstviljastamine on protsess, millesse peab mõlemapoolselt panustama." 

"Ma ei tõtta ajas ette," vastab Mets küsimuse peale, kas värske ilmakodanik on juba endale nime saanud. 

"Me oleme lapse emaga ammused tuttavad. Temal oli kindel soov last saada ja mina tahtsin ka isaks saada. Rääkisime sellest. Proovisime. Kehaväline ehk kunstlik viljastamine võttis oma aja, kuid 1,5 aasta pärast saimegi tütre," on Mets 2014 aasta suvel Õhtulehele antud intervjuus rääkinud.