REVALS duubelplaadi esitlus Tallinnas Alexela kontserdimajas.Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
20. november 2018, 00:28

GALERII | Ansambel REVALS tegi duubelplaadi esitlusel rahvale erakordse üllatuse!

19. novembril esitles värsket duubelplaati ansambel REVALS. Kuigi bändi repertuaar koosneb eranditult eestikeelsest loomingust, on 2017. aasta kevadel loodud bändi nimetatud kodumaa kõige ameerikalikumaks muusikakollektiiviks. Seigeldes kantri- ja blues´i radadel, on REVALS igati oma tiitli vääriline.

Igatepidi ameerikalik oli ka plaadiesitlus, mis toimus Tallinnas Alexela kontserdimajas. Siinkohal ei tasu ennast eksitada selle paigaga, millest õhkab ehk teatud rafineeritust. REVALSi plaadiesitluseks oli ruum piltlikult öeldes peapeale keeratud. Rahvas sisenes kontserdimajja uksest, mida kasutavad üldjuhul artistid. Rahvast täis musta boksi jõudes ei saanud esimese hetkega aru, kas oled linnas, maal, kontserdil või hoopis mõnes Metsikus Läänes asuvas kõrtsis - disainielementideks heinapallid, Ameerika muskelauto ja Harley Davidson.

Enne REVALSi üles astumist andis rahvale sooja Tartu metalbänd Redneck Rampage, kelle tagasihoidlik lava oli üles seatud ruumi ühte nurka. Üsna loomulik oli ka see, et publik just sellest "ühest nurgast" ootab ka õhtu peaesinejat. Aga võta näpust! Ühel hetkel avanes ruumi sein ehk must kardin ning REVALS oli laval! Täpsemalt avanes Alexela kontserdimaja täies hiilguses ja see vau-hetk püsis veel mõnda aega. Sellist trikki suudab välja mõelda vaid mees, kes kunagi tegutsenud Eesti menubändis The Sun. Ehk Danel Pandre, kes REVALSis täidab basskitarristi ja mänedžeri rolli.

Lisaks võimsale valgus- ja lavasõule, pakkus mõnusat meelelahutust ka kohaletulnud rahvas. Ei ole palju neid üritusi, mida tulevad uudistama erinevad generatsioonid - koolieelikutest vanavanemateni. Just seda aga võis näha REVALSi kantrihõngulisel plaadiesitlusel. Väikesed lapsed sibamas vanavanemate ümber. Loomulikult ei puudunud ürituselt ka kohalike muusikute kahurvägi. Nagu Danel Pandre on öelnud, on REVALSi keskmine kuulaja muusikateadlik. See sai kohapeal kinnitust sellel kujul, et helendavaid ekraane, mida peavoolu muusikasündmustel ohtralt kohtab, oli minimaalselt. Ruumi oli vaid muusikale ja austust muusikutele.

Bändi koosseisu kuuluvad: 

Rait Sohkin -  vokaal

Jaanus Saago - Vokaal, ja elektri rütmikitarr

Merlin Purge - Vokaal, banjo

Liis-Marii Vendt - viiul, percussion

Martin Saaremägi - kitarr

Danel Pandre - bass

Jevgeni Babkin - klahvpillid

Jaanus Salm - trummid