Gerli RosenfeldFoto: Kuvatõmmis / tvplay.tv3.ee/kuuuurija
Tele
19. november 2018, 22:04

Gerli Rosenfeld-Aavik Lucca restorani skandaalist: minul pole Mart Tomsoniga mingit negatiivset kokkupuudet olnud (10)

Tabasalu Lucca restorani uus omanik Gerli Rosenfeld palus "Kuuuurijas" sõna, kuna möödunud nädala saade jäi teda häirima. Saates räägiti restoraniärimees Mart Tomsonist, kes müüs Tabasalu Lucca Rosenfeldile tänavu kevadel. Nüüd on naine häiritud, sest arvab, et inimesed võivad ekslikult arvata, et ta on kuidagi Tomsoniga ikka veel seotud.

“Mart Tomson tõepoolest müüs mulle selle restorani. Juriidiliselt öeldes ostsin ära hoonestusõiguse ja omandasin restorani põhivara. Lepingu tegi valmis minu enda jurist Toivo Viilup ja tehingut vahendas Laam kinnisvara,” sõnas naine. 

"Enne seda ma ei tundnud Mart Tomsonit. Minul ei ole temaga isiklikult ühtegi negatiivset kokkupuudet, aga natukene kahju on, et esmaspäevases “Kuuuurijas” ilmus mõneti ühepoolne lugu," lisab naine, rõhutades, et Mart Tomsoniga neil Lucca restoranis mingit seost ei ole. 

"Hoolimata sellest, mis siin aastal 2009 toimus, mina olin siis 16aastane, ei ole see kuidagi minu jaoks määrav asjaolu olnud," kinnitab naine. Samuti ei olnud ta teadlik mehe varasematest tegemistest. 

 

Eelmise nädala "Kuuuurijas" rääkis Artjom Voznjuk, et sattus ärimehe Mart Tomsoni pettuse ohvriks. Voznjuk panustas kõik oma säästud ning vanematelt laenatud raha - kokku 25 000 eurot-, et koos Tomsoniga restoran avada, kuid viimane jättis Artjomi pika ninaga.

Sama palju panustas ettevõttesse ka Tomson. 2016. aastal asutasid nad koos ettevõtte Penne OÜ ning restorani nimeks sai Enoteca Lucca. 

Alguses sujus kõik. Restoran oli rahvast tulvil ja Artjom uskus, et tema unistus saabki teoks. Küll aga nii asi ei lõppenud - Voznjuk ei saanud restoranist ühtegi senti. "Tomsonil oli jutt, et läheb aega. Mina töötasin veel selle kõrvalt Tabasalu Luccas peakokana edasi. Ma ei saanud sealt kohe töölt ära minna, sest mul oli vaja mingit sissetulekut, kuna andsin kõik oma raha uue restorani avamiseks."

Oma restorani sai Artjom tööle minna siis, kui Tomson mehe Tabasalu Luccast lahti lasi. "Minu andmete järgi oli põhjuseks, et ma ei sobinud tiimi. Pidin oma restorani end jõuga tööle sundima, sest ta ei tahtnud mind ka sinna lasta. Ta ütles, käed ristis, et ei taha, et ma sinna tuleks. Ütlesin, et tundub, et ta tahab ise restoraniga tegeleda ning hakaku mu laenu tagasi maksma." Esialgu lubaski Tomson talle raha tagasi maksta, kuid siiski ei teinud seda. "16. juunil tuli mulle kõne, kus Mart ütles, et rendileping on üle antud ja show on läbi," sõnab Artjom.