SUPERBÄND: Ansambli The Swingers (vasakult: Mihkel Mattisen, Tanja Mihhailova-Saar, Birgit Sarrap, Timo Vendt ja Indrek Sarrap) kõik liikmed on juba Eurovisionil käinud. Foto: Tiina Kõrtsini
Üritused
19. november 2018, 17:24

Tanja ja Birgit: saame Swingersiga võisteldes näidata, et meil on teine külg ka (2)

„Meil on kindlasti superbänd. Koos esineda on super, energia on aastate jooksul paika loksunud, nurgad on kõik lihvitud ja nüüd on puhas rõõm. Kas me võistluse ka kinni paneme, seda ei oska ju kuidagi ennustada,“ ütleb lauljatar Tanja Mihhalova-Saar, kes läheb tänavu „Eesti laulul“ võistlustulle ansambliga Swingers.

Superbändiks võib neid tituleerida ainuüksi juba seetõttu, et kõik bändiliikmed on varasemalt Eurovisionil käinud – Tanja Mihhailova-Saar ja Birgit Sarrap lauljatena, Timo Vendt ja Mihkel Mattisen laulukirjutajatena ja Indrek Sarrap Birgiti mänedžerina. „Meie eesmärk on jõuda ka lihtsalt veel rohkem inimesteni. Kindlasti on kuskil keegi, kes meie bändi veel ei tea,“ ütleb Birgit. „Nüüd saamegi näidata, et meil on teine külg ka. Meie lugu on lõbus ja hästi naiselik. Pereema elu tuleb täiesti ära unustada,“ naerab Birgit.

Birgit räägib, et nad kandideerisid Swingersiga „Eesti laulule“ ka eelmisel aastal, kuid siis oli Tanja asemel pundis üks teine lauljatar. „Ma olen isegi natuke õnnelik, et see ei läinud läbi, sest nüüd läheme võistlusele oma päris koosseisuga.“ Birgit osales võistlusel viimati aastal 2013 ning võitis selle. „Mihkel ja Timo kirjutasid nii hea loo, et mul oli üle aja esimest korda tunne, et võiks jälle osaleda. Aga saatus tegi teisiti.“ Tanja võitis võistluse aastal 2014. „Eelmisel aastal tundsin ma, et ei taha veel sellele karusellile tagasi minna. Sel aastal otsustasin, et võiks,“ sõnab Tanja. „See on suur protsess, rõõmus ja positiivne, aga ka raske, aeganõudev ja närviline. Eriti, kui esitad oma numbri eraldi, teed sõud, tantsu ja lebad vahepeal selle kõige pärast haiglas. Praegu on kergem, sest me teeme seda, mida ka muidu – käime sama koosseisuga igal nädalal esinemas, tahame seda rõõmu ka teistega jagada.“

Lugu „High Heels In The Neighbourhood” on kirjutatud spetsiaalselt “Eesti lauluks”. „Swingers väga palju omaloomingut veel ei tee, aga liigume selles suunas,“ ütleb Birgit. „Meie võlu on see, et teeme vanu lugusid uues kuues, paneme neile oma tvisti peale. Samas esitame ka oma repertuaari, mis on keeratud Swingersi võtmesse,“ lisab Tanja. Muidugi oli ka natuke keeruline lugu kirjutada, sest kui esinemistel on lauljatel laulu jooksul ka soolosid ning tehakse sõud, siis kolme minuti jooksul seda nii palju teha ei saa. Naised ütlevad, et kõik bändiliikmed on laval võrdsed. „Meie ei ole solistid, kellel on suvaline taustabänd. Iga mees annab meiega võrdväärselt energiat. Minu ja Birgiti pillideks on vokaal, meestel on teised pillid,“ sõnab Tanja.

Tanja ja Birgit on rõõmsad, et tänavu on poolfinaalid otsesaated. „Eurovision on ju otsesaade ja Eesti rahvas saab algusest peale näha, kuidas sa selle pingelise olukorraga hakkama saad. Üks asi on „Eesti laul“, aga võitja läheb ju Eurovisionile ja see ei ole naljaasi,“ ütleb Birgit. „On suur erinevus, kas esitad laulu stuudios või kontserdisaalis. Esimesel puhul tulevad inimesed ikka stuudiosse, mitte kontserdile, seal on teine energia ja teistsugune kaasaelamine. „Eesti laul“ on ju laulusaade ja ongi hea, et saab kohe inimestele laulda,“ lisab Tanja.