Robert Redford ja Paul Newman 1969. aasta filmis "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (režissöör George Roy Hill). Foto: VIDA PRESS
Film
19. november 2018, 07:59

Suri „Butch Cassidy“ ja „Kõigi presidendi meeste“ stsenarist

87 aasta vanuses on surnud nimekas Ameerika stsenarist William Goldman, kes võitis Oscari filmidega "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969) ja "Kõik presidendi mehed" (1976).

BBC Newsi teatel olid Goldmani sulest pärit ka psühholoogiline põnevik "Maratonijooksja" (1976) ning "Printsessist pruut"(1987)  - viimase mugandas kirjanik oma fantaasiaromaani (1973) põhjal. Ühtlasi oli Goldman tuntud nn stsenaariumitohtrina, kes teiste käsikirju putitas, ilma et tema nime oleks tiitrites mainitud. 

Klassikalise Hollywoodi lindprii-bromance'iga "Butch Cassidy" (peaosades Robert Redford ja Paul Newman) teenis Goldman 400 000 dollarit - nii kõrget hinda polnud käsikirja eest kunagi makstud. Ajast, mil stsenaristide nimed polnud tuntud, sai Goldmanist üleöö kuulsus. "Butch Cassidy" eeskujul on valminud mitmeid semukomöödiaid, kuid endiselt aktuaalne on ka Goldmani poliitdraama "Kõik presidendi mehed".