Laulja Tõnis Mägi Vanemuise lavalFoto: Aldo Luud
Tele
18. november 2018, 11:55

Tõnis Mägi tunneb tõsist muret migratsiooniküsimuste üle: kui kirjutame migratsioonitulvale alla, siis ma ei taha mõeldagi, mis toimuma hakkab (3)

Saates "Hommik Anuga" käis külas 70. sünnipäeva tähistav laulja Tõnis Mägi. Lisaks lauljakarjäärile rääkis mees teemadest, mille pärast tal tõsiselt süda valutab. "Neid asju on palju. Ma ei hakka rääkima siin laastatud maast, ma tegin laulu ka selle kohta, Rail Baltic, see on ka laastatud maa. Teaduspargi tegemine, mis Eestis käib, tahatakse avada kogu aeg uusi kaevandusi, songitakse. See võtab hingetuks," rääkis ta.

"Teine asi on see, mis puudutab migratsiooni, kui me kirjutame alla sellele migratsioonitulvale, mis siia tulema hakkab, siis ma ei taha mõeldagi, mis siin toimuma hakkab. See tekitab muret, inimesed on kõik väga mures selliste asjade pärast. Ma ei tea, kas Toompeal saavad aru, et inimesed kaugenevad oma liidritest. See on väga muret tekitav,” tunnistas ta.

Mägi sõnul ei saa tema nendes küsimustes midagi ette võtta, sest ta on muusik. "Ma saan ainult teha laule. Ma ei ole poliitik. Mitte mingit võimalust ei ole, et ma poliitikasse läheks. Ma ei taha teha poolikut asja, siis ma peaksin tegema seda asja täielikult. Unustama ära oma laulud, kus seda ja teist. Ma ise arvan, et ma olen ikka laululooja, ikka veel. Ma veel teen mingi laulu, mis oleks nagu “Laastatud maa”, selle tagasipeegldus on olnud küll väga võimas. Ma olen tabanud pakku, tuleb raputada üles inimesi, et lõpetage ära, mis te teete?" sõnas ta.

"See on hämmastav, mis toimub meie metsadega. Mikita on kirjutanud nii võimsaid raamatuid metsast ja siis jutskui vastukaaluks võetakse mets maha. Inimesed ütlevad, et istutame uue metsa. Aga ma olen inimestega rääkinud, kes teavad täpsemalt. Mets toodab ennast ise, sellest ei ole kasu, et me ise istutame," arvab ta. "Muidugi teeb see muret, ma olen Eesti inimene ju, ei ole turist."