KÕIK VALMIB KOHAPEAL: Pahupidi kohviku looja Agne Astel ütleb, et aastast aastasse on menüüsse jäänud toidud, millest sööjad juba niisama loobuda ei suuda. Üheks selliseks on oapihviga burger, mida ääristab kahelt poolt riisi- ja maisijahust tehtud kukkel.Foto: Aldo Luud
Maarit Stepanov 17. november 2018 00:01
Põrandal pilvede vahel lendavad suitsupääsukesed, laes tärkavad kuuskede all seened. Nende vahele jääb söögikoht, mille asutaja Agne Astel on ristinud Pahupidi kohvikuks. „Oleme baltikumis ainuke täiesti gluteenivaba veganikoht,“ kinnitab kohvikupidaja, rõõmuhelk silmis. Õnneks saab vegan söönuks mujalgi.

Põrandal pilvede vahel lendavad suitsupääsukesed, laes tärkavad kuuskede all seened. Nende vahele jääb söögikoht, mille asutaja Agne Astel on ristinud Pahupidi kohvikuks. „Oleme baltikumis ainuke täiesti gluteenivaba veganikoht,“ kinnitab kohvikupidaja, rõõmuhelk silmis. Õnneks saab vegan söönuks mujalgi.

November on rahvusvaheliselt nimetatud veganikuuks ning nagu ka muus maailmas, räägitakse Maarjamaalgi sel puhul tavapärasest enam taimsest toidust. Aga see ei tähenda veel, et veganitel oleks põrsapõli käes ja astudes üle esimese ettesattuva restorani lävepaku kohe ka süüa saaks. Igal pool veganiroogi siiski veel ei pakuta. 

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad