George R. R. Martin Foto: AP/Scanpix
Tele
17. november 2018, 13:00

"Troonide mängu" looja näeb uue romaaniga ränka vaeva

"Troonide mängu" looja George R. R. Martin tunnistab, et tal on olnud "Jää ja tule laulu" kauaoodatud kuuenda osaga palju stressi ja pusimist.

Kirjanik rääkis The Guardianile, et on maadelnud uue raamatuga "The Winds of Winter" ("Talvetuuled"), mida fännid on oodanud 2011. aastast saadik, mil ilmus sarja viimane raamat "A Dance With Dragons" ("Tants lohedega"). Peatselt jõuab lugejateni "Fire and Blood" ("Tuli ja veri"), Martini loodud fantaasiauniversumi ajalugu.

"Olen sellega [saaga kuuenda osaga] mõned aastad vaevelnud. "The Winds of Winter" pole mitte niivõrd romaan, kui tosin romaani, igaühel ise peategelane, igaühel oma seltskond kõrvaltegelasi, vastaseid, liitlasi ja armsamaid, ja need kõik põimuvad üheskoos väga keerukalt vastu aja kulgemist. Nii et see on suur-suur töö. "Fire and Blood" oli vastukaaluks väga lihtne. No mitte päris kerge - selle koostamiseks kulus mul aastaid, aga kergem."

Martin ei varja: "Troonide mängu" menu avaldab talle survet. Temalt oodatakse midagi erakordset, ja see tekitab stressi. Kuid ta kinnitab, et nüüd keskendub ta saaga kuuele osale. "Jää ja tule" laul on planeeritud seitsmeosaliseks. Viimase osa pealkiri on "A Dream of Spring" ("Kevadunelm"). "Eks ma vaatan, mis ma siis teen, kui see [kuues osa] valmis on. "Kas võtan ette "A Dream of Springi", viimase, viimase osa, või lähen tagasi "Fire and Blood II" juurde või teen veel mõne Dunki ja Eggi loo. Aga eks ma muretsen selle pärast siis, kui aeg on käes - see on liiga kauge tulevik."