Foto: Martin Ahven
Inimesed
16. november 2018, 18:14

GALERII | Mart Juur esitles Onu Bellale pühendatud raamatut (1)

Kirjanik Mart Juur esitles täna oma uut teost "Hea tuju raamat", mille ta on pühendanud sel aastal meie seast lahkunud muusikule Onu Bellale. Tegu on lühižanride raamatuga, kust leiab kalambuure, aforisme, luuleparoodiaid ja totakaid väga lühikesi lugusid.

Juur paljastas saates "Hommik Anuga", et pühendas raamatu Onu Bellale. "Bella tuletab ennast aeg-ajalt meelde. Mitte, et ta käib akna taga, aga teda on jube hea meelde tuletada - alati kui tulevad sünnipäevad, on keha mõnevõrra nõrk ja siis on võimalus keegi rooli taha kupatada. Asjad, millest Bella on laulnud ja omale totakal viisil sõnastanud, elavad igapäevaelus edasi."

Tegelikult pole see Mardi esimene raamat selles žanris. Ka aastal 2008 ilmus temalt sarnane, pealkirjaga "Pane Eesti peale tagasi". "Olin Kultuurkapitali kirjanduse aastaauhindade žürii liige ja pidin läbi lugema kogu aasta jooksul ilmunud luuleproduktsiooni. Mõtlesin, kui head luuletajad Eestis on ja kas on võimalik neist halvemini luuletada," naeris Mart. "Talvitasin siis Otepääl, kulus kaks õhtut ja pudel džinni ja valmis selline žüriiliikme kogemustest inspireeritud luulekogu."