Öed ehk Tuuli Rand ja Kristel AaslaidFoto: Robin Roots
Üritused
15. november 2018, 21:04

Öed edasipääsust „Eesti laulu” poolfinaali: „Mõtlesime, et proovime, kas näkkab ja näkkas!” (4)

Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand ei ole „Eesti laulul” uued näod, kuid koos on nad seal esimest korda. Ansambliga Öed esitasid nad konkursile loo „Öhulossid”. Laulu sisu Kristel avaldada ei soovinud, kuid vihjas, et lugu räägib sotsiaalmeediast. „Tahtsime kirjutada sotsiaalmeedia elust, nii palju vist võib öelda,” jääb Kristel siiski salapäraseks.

„Miks mitte?” vastab Kristel küsimusele, miks otsustati just sel aastal uuesti õnne proovida. „Vahepeal võib ju proovida ja uus projekt,” arvab ta. „Suvel kirjutasime kuidagi neid lugusid ja siis tekkis albumi idee. Hakkasime selle jaoks lugusid kirjutama ja see tuli kuidagi nii lihtsalt. Siis mõtlesimegi, et prooviks „Eesti laulule” ka. Pole ju midagi otseselt kaotada, ainult võita!” lisab Tuuli omalt poolt.

Kuigi lugu „Öhulossid” ei ole spetsiaalselt „Eesti laulu” jaoks kirjutatud, jäi see neile endile albumi tegemise ajal silma. „See kuidagi jäi meile silma. Egert Milder on ka siis üks nii öelda autoritest ja kui me seda stuudios tegime, tundus kohe, et on natukene erilisem ja ärme seda plaadile pane,” meenutab Tuuli otsustusprotsessi. „Mõtlesime, et proovime, kas näkkab või ei ja tundub, et näkkas! Sisetunne oli ikka õige,” tunneb Tuuli rõõmu.

Öed on edasipääsu üle õnnelikud ning põnevil. „Praeguse plaani järgi teeme homme oma plaadi esika ära ja siis hakkame vaatama, mis edasi ja kuidas me selle „Eesti laulu” ära teeme,” on Kristeli sõnul esialgne plaan selline. „Ma usun, et lavasõu ja kõik tuleb väga lahe. Ideed hakkavad formuleeruma,” lisab Tuuli omalt poolt, lubades, et üritavad taas midagi kastist välja astuda.

Varasem kogemus teeb nad pigem rahulikuks. „Ma arvan, et teadlikumalt läheme sinna. Juba teame kuidas see karusell käib. Selles mõttes ei ole midagi uut meie jaoks. Aga rahulikuma energiaga läheme ja tiim meie ümber on tugev!” õhkab Tuuli ootusärevalt. „Seekord ma lähen oma parima sõbrannaga sinna ja see on juba väga põnev!” on ka Kristel põnevil.