Lõuna-Korea poistebändi BTS kontsertfilmi esilinastusFoto: Robin Roots
Film
15. november 2018, 17:49

GALERII | Teismeliste lemmik K-Popi bänd BTS meelitas kinno kohalikud fännid

Neljapäeval linastub Coca-Cola Plazas film „Burn the Stage: the Movie“, mis räägib Lõuna-Korea seitsmeliikmelisest poistebändist BTS. Filmile tuli korraldada lausa seitse seanssi, et kõik fännid pileti soetada saaksid.

BTS'i film suundub bändi tuuri ajal otse lava taha ja räägib algusest peale loo poiste kaelamurdvalt kiirelt tõusust kuulsusesse. „Teadsime, et Lõuna-Korea popmuusika ehk K-Pop on Eesti fännide seas populaarne ja BTS-il on Eestis oma vaatajaskond täitsa olmas, aga selline meeletu huvi kontsertfilmi vastu lõi meid pahviks,“ märgib Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod.

14aastane Lisete, kes oli koos sõbrannaga filmi vaatama tulnud, räägib, et hakkas bändi fännama aasta aega tagasi. „Nende muusika on hoopis teistsugune, seda on huvitavam kuulata. Olen Eesti ja Ameerika muusikast juba natukene väsinud, BTS on hoopis midagi uut ja paremat.”

See, et noormehed laulavad nii inglise kui korea keeles, Lisetet ei häiri. „See on K-Pop, mis tähendabki, et pooled sõnad on inglise ja pooled korea keeles,” sõnab ta ning lisab, et nii suur fänn ta pole, et koreakeelseid sõnu tõlkima hakkaks.

Fänninänn tuleb välismaalt tellida

Kuigi neiu ei pea end BTS’i suurimaks fänniks, soovib ta poistebändi filmi ikka näha. „Kuid öösiti ma üles ei ärka, et kontserte vaadata – kui live’id on olnud, olen need hiljem ikkagi järele vaadanud. Samuti on mul olemas bändi pusa, mille pidin küll välismaalt tellima, sest Eestis on nende asju vähe saada.”

Ühele õigele fännile kohaselt on Lisetel olemas ka oma lemmikliige, kelleks on Jimin. „Kuigi algul tundub, et nad on kõik ühte nägu, siis tegelikult on nad ikka väga erinevad,” selgitab ta.

„Fännid suhtlevad peamiselt Instagramis, Twitteris ja Facebookis, foorumeid meil pole,” selgitab Lisete, kuidas poistebändi austajad ja austajannad tänapäeval omavahel ühendust hoiavad ning muljeid jagavad.

Kuigi BTS'il on käimas ka maailmaturnee, siis neiu sinna ei jõua. „Nad esinevad suurtemates riikides nagu Saksamaa ja Prantsusmaa,” sõnab ta, et need jäävad Eestist liiga kaugele.