Täna saatest lahkunud hing FekeliFoto: Teet Malsroos
Tele
15. november 2018, 21:32

„Eesti selgeltnägijate tuleproovist“ välja langenud hing Fekeli: „See on alles kõige ägeda algus!“ (28)

„Eesti selgeltnägijate tuleproovist” välja langenud hing Fekeli sõnul on ta äärmiselt õnnelik, ning tema silmist voolavad pisarad on õnnepisarad. „Ütlen ausalt, kätt südamele pannes, et kurbust pole minu sees ühtegi grammi. See on suurim rõõm,” õhkab Fekeli.

Finaali eel välja langenud Fekeli sõnul oli saates osalemine tema jaoks suur au. „On suur rõõm, et saame süstida inimestesse usku iseendasse ja usku sellesse, et imed on maailmas olemas. Ja see, et mina võistlesin selliste korüfeedega on suurim au!”

Koha eest finaalis võistlesid nõid-šamaan Heli Ayera, Ukraina selgeltnägija Žanna, hing Fekeli ja šamaan Evald Foto: Teet Malsroos

Mis läks aga valesti, et finaalikoht lunastamata jäi? Fekeli sõnul polnud järelikult veel õige aeg. „Minu arengutee on üsna lühike. Selle aasta kevadel tuli mul teadmine ja tunnetuslikkus, mis nüüd ergastus. Mul on nendega, kellega rivis seisin, võrreldes kõige vähem kogemust,” tõdeb ta, et just väike kogemus sai talle saatuslikuks. Sellest hoolimata on ta ääretult õnnelik, et oli oma arengutee alguses valmis võtma saatesseminekuks julguse ja vastutuse.

„Teised on kahekümne või veel rohkema aasta jooksul nii palju saavutanud ja nüüd, saatest lahkununa, tunnen, kui palju mina sellise aja jooksul saavutada jõuan. Tean, et see on alles kõige ägeda algus. Ja see algas väga suure tähesära ja löögiga!”

Enda sõnul õppis Fekeli saates, kuidas end teatud ajahetkedel kokku võtta, kuidas ergastada oma meeli ja iseennast usaldada.

„Paljudel juhtudel saigi minu komistuskiviks see, et ma ei usaldanud ikka veel seda, mida kõneles mu sisetunne. Kui pärast saates teada sain, millega tegu, selgus, et väga palju asju läks täppi,” selgitab ta, et sisetunde kuulamine on kindlasti üks asi, mille endaga saatest kaasa võtab.

Kuigi kõik finalistid on Fekelile armsad, usub ta, et saate võidab šamaan Evald. 

Finaalis võistlevad kristallkäe ja 5000-eurose peaauhinna nimel Ukraina selgeltnägija Žanna, nõid-šamaan Heli Ayera ja šamaan Evald. Järgmisel nädalal toimub ka musta hobuse voor, kus ühel varem saates osalenud selgeltnägijal on võimalus samuti finalistide ridadesse pääseda. Fekeli seal enam aga osaleda ei saa.