Elizabeth IIFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
15. november 2018, 12:58

Elizabeth II pidas Charlesile liigutava juubelikõne - ja viskas koguni nalja! (6)

Eile õhtul tähistati Buckinghami lossis troonipärija prints Charlesi 70. sünnipäeva. Daily Maili teatel lausus Elizabeth II oma esmasündinule liigutavaid sõnu, unustamata ka tema abikaasat Camillat, keda monarh kuulu järgi aastaid silmaotsaski ei sallinud.

Buckinghami lossis peetud dineele kogunesid Briti kuningakoja liikmed eesotsas sünnipäevalapse ja tema vanemate Elizabeth II (92) ja prints Philipiga (97). Charlesi ja kadunud printsess Diana pojad prints William ja prints Harry vurasid kumbki peole isikliku autoga, küüdis briljantehetes abikaasa. Kohal olid Norra ja Belgia kuningapaar, Hollandi vana kuninganna Beatrix, Kreeka kuninganna Sophia ja printsess Irene. Taani kuningakoda esindas kroonprints Frederik abikaasa Maryga. 

Daily Maili teatel oli juubilar ülimalt liigutatud oma ema sõnadest. Kuninganna nimetas Charlesi pühendunud ja lugupeetud troonipärijaks ning imeliseks isaks. Veel avaldas monarh kiitust Charlesi praegusele abikaasale, Cornwalli hertsoginnale Camillale: too olla naine, kes Charlesi turgutab ja hoiab. 

"Iga ema jaoks on privileeg tõsta oma poja 70. sünnipäeval klaas tema terviseks. See tähendab, et oled elanud piisavalt kaua, nägemaks, kuidas sinu lapsest sirgub täismees. Kasutan võrdlust, mis kindlasti soosingut leiab: sa otsekui istutaksid puu ja saaksid osa selle kasvamisest," rääkis Elizabeth II.

Ta meenutas ka oma ema, kes elas 101aastaseks. "Ka minu ema nägi minu 70. sünnipäeva mõistagi ära. Ja teda kuuldi täheldamas, et 70 on täpselt selline vanus, kus küünalde arv tordil ületab viimaks su kopsumahu, mida on nende kustutamiseks vaja," kõlas monarhi jaoks tavatult kelmikas tähelepanek.