RAAMAT SÜNDIS KERGELT: „Teen täpselt sama oma koolitustel ning nüüd panin kõik teadmised ja õpitu raamatusse, et inimene saaks koos sellega kulgeda,” sõnab Carmen, et raamatu kirjutamine ei olnud raske.Foto: Facebook.com/carmen.pritson
Inimesed
15. november 2018, 12:29

Carmen Pritson avaldab isiklikuks arenguks mõeldud raamatu: see on justkui aastane kursus, mille koos raamatuga läbid

„Raamat-kalender „Sinu isiklik manifesto” on mõeldud inimestele iseenda raamatu loomiseks. Kuigi Ameerikas on avaldatud planner’eid, milles saad oma edu planeerima hakata, siis sellist asja ei ole varem välja antud,” räägib Carmen Pritson, kes avaldab peagi oma esimese raamatu.

„See on manifesteerimise raamat, mis tähendab, et sina ise hakkad selles raamatus oma tulevikku manifesteerima. Manifesto tähendab, et sa kuulutad avalikult iseenda edu. Kuid selleks, et seda teha, pead sa iseendasse uskuma. Seetõttu nimetan seda inimese enda tuleviku raamatuks, mida ta aasta aega kirjutab,” selgitab Carmen oma 144leheküljelise raamatu mõtet lähemalt.

Raamatus on kalender, mida igapäevaselt täita. Lisaks sellele on „Manifestos” ka Pritsoni enda soovitused ning head mõtted. „Iga nädal on väga läbimõeldud tegevused, mõtted, eesmärkide loomised ja analüüs. See on justkui aastane kursus, mille koos raamatuga läbid. Sa saad teada, kus on sinu hetke fookus ja kuhu tahad selle tulevikus panna. Loomulikult on seal ka minu lood ja motiveerivad sisuseletused ehk saad end pidevalt inspireerida ja motiveerida,” sõnab ta.

„Olen aasta aega õppinud, õpetanud ja väga palju inimestega tegelenud. Ühe oma kursuse lõpus küsisin osalejatelt, kas ja milleks nad kalendrit kasutavad – üldjuhul kasutab inimene kalendrit selleks, et panna kirja oma kohustused. Ütlesin neile, et minge poodi ja ostke selline kalender, kuhu saate kirja panna oma mõtted ja arengu, sest saatsin nad kursuselt ära mõttega, et nad teevad kahe nädala jooksul teatud tegevusi, et oma arengut analüüsida. Kuid kui nad ära läksid, mõistsin, et sellist asja pole ju olemas. Sain kohe aru, et siis tuleb see luua,” räägib Carmen, kuidas tal septembris raamatuidee tekkis ning kaks kuud hiljem selle juba trükki saatis.

Pritsoni sõnul ei olnud raamatu kirjutamises midagi rasket. „Teen täpselt sama oma koolitustel ning nüüd panin kõik teadmised ja õpitu raamatusse, et inimene saaks koos sellega kulgeda. Ma arvan, et rasked raamatud minu sulest alles tulevad.”

„Sinu isiklik manifesto” jõuab müügile vahetult enne jõule, mis teeb sellest ka väga hea kingiidee lähedastele või kas või iseendale. „Raamatus oleval kalendril ei ole aega, seega saad valida, millal on sinu jaoks õige aeg iseenda raamatuga alustada. Seal on ruumi 13 kuuks – kalendrid lõppevad alati ebamäärasel ajal, aga 13. kuu annab aega analüüsida, mis sai tehtud ja mis veel tegemata, et alustaksid järgmisel aastal uute eesmärkidega,” julgustab Carmen kalendri täitmisega kas või keset nädalat alustama.