"Su nägu kõlab tuttavalt" seitsmenda hooaja seitsmes saade: Nele-Liis Vaiksoo Louis Armstrongina ning Marta Laan Florence JenkinsinaVideo: Martin Ahven
Tele
18. november 2018, 22:14

ÕL VIDEO | Hullumeelse dueti teinud Nele-Liis Vaiksoo ja Marta Laan: tahtsime mõlema karakteri puhul pakkuda veel midagi täiesti uut! (8)

“Su nägu kõlab tuttavalt” kuldne hooaeg hakkab vaikselt otsi kokku tõmbama ning eetris oli eelviimane saade. Seitsmendas saates kehastusid osalejad juba enda poolt varem tehtud tegelaskujudeks, kuid valisid parodeerimiseks uue laulu. Saates sündis ka üks täiesti ootamatu ja jabur duett: Marta Laane kehastatud Florence Foster Jenkins ning Nele-Liis Vaiksoo kehastatud Louis Armstrong esitasid Eesti 2017. aasta eurolugu “Verona”.

“Otsustasime koos etteaste teha, sest meile meeldib omavahel lolli juttu ajada ja nalja teha,” naerab Laan, vastates, kuidas tuli mõte koos Nele-Liisiga ühine etteaste teha. “Eelmine kord sai mõlemast karakterist päris palju antud, mõtlesime, et kas on veel midagi uut pakkuda. See duetimõte tundus lahe!”

Esitatavaks looks valiti aga 2017. aastal Eestit Eurovisionil esindanud “Verona”, mida originaalvariandis laulavad Laura Põldvere ja Koit Toome, seega, pole lugu mitte kuidagi seotud Vaiksoo ning Laane kehastatavate karakteritega. 

“”Verona” valisime selle pärast, et selle loo ülesehitus on selline, et inimestel on võrdselt teha. Lisaks võimaldab see klassikaliselt laulda ja ka džassilikult jämmida,” selgitab Laan, miks nad Vaiksooga valisid esitatavaks looks just selle. “Me tahtsime teha eestlastele teha ka tuntud kodumaist lugu teha, mis oleks aga inglisekeelne. Parimaks valikuks kõikide erinevate laulude seast osutus just “Verona”,” lisab Vaiksoo. 

Nii Jenkins kui Armstrong tõid eelnevates hooaegades meisterparodistidele edu: Jenkinsit kehastades võitis Laan kuuendas hooajas saate ning kohtunikud tõusid naise esituse järgselt isegi püsti. Vaiksoo jäi näosaate teises hooajas paroodiaga loost “Hello, Dolly!” Maia Vahtramäe järel napilt teisele kohale. 

Laan ja Vaiksoo nendivad, et kummagi karakter ei ole kergemate killast parodeerida. “Kõige raskem on minu karakteri puhul on meisterlikult neid noote mitte tabada. Veel tahaks, et need möödaminekud oleks veel humoorikad ka, mitte lihtsalt suvalise viisi peal jauramine. Tegelikkuses on aga see, et kui on mingi lugu selge, siis on üsna raske meelega seda valesti laulda,” tõdeb Laan. “Hääle tekitamine on kindlasti minu karakteri puhul kõige raskem osa, sest see erineb lihtsalt niivõrd palju mu enda häälest. Tegelikult on väga veider selle grimmiga oma tavahäälega rääkida!” tõdeb Vaiksoo. 

Siiski kõlas naiste duett niivõrd humoorikalt, et ka kohtunikud hindasid etteastet kõrgete hinnetega, kindlustades naistele kohad esiviisikus.