Hedvig HansonFoto: Siiri Padar
Inimesed
15. november 2018, 09:56

Hedvig Hanson: mänedžeri juures pidin end oma tuppa lukustama - anti mõista, et tasuta lõunaid pole (3)

"Asusin “maailma vallutama” usus, et vaid andest, töökusest ja muusikaarmastusest võiks piisata. Aga selles äris on trügijaid meeletult ja tundlikumad jäävad alla. Pealegi on vahendid alatud," kirjutab jazz-lauljanna Hedvig Hanson edasi.org vahendusel.

Hedvig räägib avameelses loos enda elu- ja muusikuteest ning sellest, kuidas Ameerikas oldud aeg teda "karastas" ja silmad avas. "Kõigepealt rõhuti ikka välisele – minu lillelised romantilised kleidid vahetati kohe välja seksikama outfiti vastu. Minu muusika ja väljanägemine olid LA jaoks liiga vanamoelised," meenutab Hedvig, kes Ameerikasse minnes oli 19aastane.

"Mõned korrad, kui sain kuulsates stuudiotes ette laulda, kuulsin muusikaprodutsentidelt kiitust, kuid “asjaajamine” pidi hakkama käima ikkagi…läbi kehalise tasu, loomulikult. Mind vaevas pidev koduigatus."

"Ameerika unistus" jäi Hansonil üürikeseks ja lauljanna naasis tagasi kodumaale. Mõned aastad hiljem kuulis Hedvigit klubis Hollywood house-muusikat laulmas üks Londoni mänedžer, kellega koostööd alustati.

"Elasin tema juures. Kordus sama. Stuudios oli mul menu ja ma mäletan sedasama ütlust: “This girl’s got talent!”. Aga mänedžeri juures pidin ma end öösiti oma tuppa lukustama ja kui algul lasti mul rahulikult muusikat kuulata, sellele pühenduda, siis tasapisi hakati ikkagi mõista andma, et tasuta lõunaid pole."

Refereeritud teksti täispikka artiklit loe edasi.org vahendusel.