Rannap ja Lepland Kultuurikatlas.Foto: Heiko Kruusi
Inimesed
13. november 2018, 22:51

Rein Rannap ja Ott Lepland esitasid uut plaati

GALERII | Rein Rannap: vajasin kaasaegse popmuusika järeleaitamistunde

Ott Leplandi ja Rein Rannapi koostöös valminud plaadi esitluskontserdil tunnistas viimane, et on kaasaegsest poppmuusikast kõvasti maha jäänud. Nimelt lindistati plaadi jaoks mitmed Rannapi vanemad lood uues kuues, mille jaoks võttis maestro Leplandi bändilt järeleaitamistunde!

„Raun Juurikalt sain teoreetilisi teadmisi, tema õpetab ju Otsa koolis,” selgitab Rannap. „Teistelt sain praktilisi nõuandeid. Ja mitte ainult bändilt vaid ka meie suurepäraselt plaadi helindajalt Peeter Salmelalt, kes ka ise seadete vaatamisele kaasa elas,” on Rannap tänulik. Rannap sai ülesandeks kuulata YouTube’ist terve ports tänapäevast muusikat. „Kõrvale selgitati, mis on 70ndate muusika ja tänapäeva muusika suurimad erinevused. Eeskätt vormi ja harmoonia osas,” sõnab vanameister.

Vanu laule uueks laulma palus Rannap just Ott Leplandi ja pidas seda iseenesest mõistetavaks. „Minu jaoks oli Ott iseenesest mõistetav valik seepärast, et need laulud vajavad sellist dramaatilist pinget, aga teisest küljest õrna tundlikkust,” põhjendab Rannap.

Ott Lepland ja Rein Rannap esitasid Tallinna Kultuurikatlas koostöös valminud plaati. Foto: Heiko Kruusi

Tänavu oma viiekümnendat lava-aastat tähistav maestro Rein Rannap ei ilmuta hetkekski väsimuse märke ning selle tõestuseks on noorte ja andekate muusikutega koostöös loodud album “Tagasirändur”. Tõukejõuks antud projektile said Reinu arutelud ja mõtisklused Ott Leplandiga, keda Rannap peab noorema põlvkonna üheks vaieldamatult parimaks solistiks. Ühiselt on esitatud nii Ruja loomingut, kui toodud lavalaudadele rock-ooper.

Stuudios võeti vaatluse alla Reinu loomingust väga erinevaid tahud, materjal eraldati algosadeks ning pandi kokku tagasi sootuks teises võtmes, kui seda tehti mitmekümne aasta eest. Raun Juurikas, Jörgen Pakkas, Kristjan Mängel, Viljar Norman ja Peeter Salmela on andnud muusikale rõõmsad, sünged, modernsed ja arhailised kõlad, taustaks kõlamas Eesti parimate poeetide luule, Ott Leplandi esitluses.