Foto: AP/Scanpix
Tele
13. november 2018, 18:10

ASI SELGE! “Troonide mängu” viimane hooaeg jõuab vaatajateni 2019. aasta aprillis

Kauaoodatud “Troonide mängu” lõppvaatuse ehk kaheksanda hooaja linastuskuu on olnud siiani suureks müsteeriumiks. Algselt lubas telekanal HBO, et seriaali viimane hooaeg jõuab eetrisse 2019. aasta esimeses pooles. Nüüd andis telekanal teada, et seriaali lõpuhooaeg jõuab eetrisse 2019. aasta aprillikuus. 

“Troonide mängust” on saanud popkultuuri absoluutne fenomen ning tänapäeva telemaastikku selleta ette ei kujutatakski. Kahjuks saab järgmisel aastal seriaal kaheksanda hooajaga läbi. Seriaali fännid on pidanud lõplikku hooaega kaua ootama, seitsmes hooaeg oli eetris 2017. aasta suvel. 

Seriaali tegijate David Benioffi ja Dan Weissi sõnul on produktsioon viimase hooaja puhul eriti aeganõudev ning iga osa on veelgi keerulisem filmida ning eriefektidega viimistleda. “Filmimine on keeruline, kuna filmime erinevatel kontinentidel. Kõik tehnilised aspektid ning eriefektid on teine osa produktsiooniperioodist, millega maadlema peame,” nentis Benioff. “Viimane hooaeg võtab kaua aega, kuna see on suurim asi, mida me iial teinud oleme,” lisas ta. 

“Troonide mängu” kaheksas ehk lõplik hooaeg koosneb kuuest osast, kuid nende filmimine võtab siiski kaua aega. “Me olime peaaegu aasta Belfastis, seriaali kas ette valmistamas või filmimas. See on väga erakordne, mida seriaali meeskond ja näitlejad on loonud, ma arvan, et kui inimesed viimast hooaega näevad, saavad nad aru, miks nii kaua aega läks,” ütles Benioff.