Andrei Korobeinik ja Imre Sooäär.Foto: Martin Dremljuga/Ekspress Meedia | Teet Malsroos
Poliitika
13. november 2018, 14:24

Korobeinik ja Sooäär hüppavad Keskerakonna paati? (56)

Endised reformierakondlased Andrei Korobeinik ja Imre Sooäär on homseks kokku kutsunud meedia, et rääkida enda valikutest eelolevatel riigikogu valimistel. Õhtulehele teadolevalt on nad liitumas Keskerakonnaga, kus neile on lubatud kõrged kohad Tallinnas.

Meediamajadele saadetud kirjas ütlevad Sooäär ja Korobeinik lakooniliselt, et neil on plaan. „Tahame rääkida oma otsustest poliitikas ja meie valikutest eelolevatel riigikogu valimistel,“ teatasid endised oravad oma ühispöördumises.

Ühe versiooni järgi on Sooäär ja Korobeinik liitumas Keskerakonnaga. Nimelt on neile lubatud Tallinna valiminimekirjades kõrgeid kohti, mis sisuliselt garanteerivad neile koha tulevases riigikogu koosseisus.

Õhtuleht kirjutas juba oktoobri keskpaigas, et Keskerakonnaga on liitumas kaks staažikat reformierakondlast.

Toona pidas Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi jutte fraktsiooni tasemel alusetuks, kuid tõi välja kaks potentsiaalset nime: Deniss Boroditš ja Andrei Korobeinik. „Keskerakonna on kombeks inimesi kokku osta töö- ja valimisnimekirjade kohtadega. Pink on neil lühike ja eks nad püüa tõestada, et neilt ja nende koalitsioonist ainult ei lahkuta,“ ütles Ligi.