eks ta ole - see statistika. Mida siis lihaks loetakse? Kui kohutavas koguses maailmaturu odavaima kanakondikaape ja tundmatu päritoluga sojajahu sisaldusega nn.lihatooteid ka lihaks arvestatakse, siis loogiline, et selle tarbimine on vähenenud! Inimesed lihtsalt oskavad juba pakenditelt lugeda ja rämpsule raha kulutada ei soovi! Omnivooridena kuulub meie toidulauale segatoit, kuid mitte solk, mistahes algupäraga.
Ma pidin vene kroonus suure näljaga nii palju kaeraputru ära sööma, et siiamaani on häbi hobusele silma vaadata. Nüüd olen liha peale üle läinud.
Proosit!
Kas keegi on väitnud (peale sinusuguste), et taimetoitlased või veganid söövad rohtu? Kartuli ja kapsaste kõrvale lihatükikest või jahuviinerit sööma oled kõva, aga muus osas oled ju täpselt samasugune "rohusöödik" nagu veganidki.
Vaata sa nimetu, mind ega kedagi teist ei koti mida sööb sinu pojakene ja kui "maitsvad" need toidud on. Aga tervislik toitumine ei ole teps mitte liha, kala, muna etc mittesöömine. Ja kui veel lisad, et on kasutusel "naturaalsed toidulisandid", on sinuga kõik selge. Isiklikult ei tunne ennast puudutanuna, lihtsalt silma jääb sinusuguste inimlik lollus. Ja minu tervisel pole häda midagi. Aga küta aga edasi, lõbus on.
Päris statistika järgi on liha tarbimine Eestis pidevas kasvus. Viimase 5 aasta jooksul on liha tarbimine kasvanud 15%. Sealiha 40,7 kg, linnuliha 25,8 kg, veiseliha 12,6 kg inimese kohta aastas.
miks iga päev seda ususekti reklaamitakse?Söögu oma juurikaid, aga sellest ei pea iga päev ajakirjanduses kisama.Äkki teevad varsti paraadi ka nagu need, kellel samuti igapäevane propa ajalehes?
ma söön küll rohkem, aga puhtal kujul. valmistan ise pooltoote, kas seakael, kanakints v ookeani kala . lasen madalal temperatuuril küpseda mitu tundi ja siis panen karpidesse, osa satub ka sügavkülma. aga seda toodet hea võtta igaks juhtumiks, hommikupudru sisse v õhtul teist putru v pastat vms teha, sobib ka ntx lillkapsa-brokoli segule lisaks tampida.
Vennanaise katsetused veganlusega oma laste peal ja ka enda ja mehega - need kurvad kogemused ei luba minul selliseid nõmedusi teha. Söön liha tõesti vähem, kui nooremas eas, terve elu olen suurtes kogustes juurvilju liha kõrvale söönud - nii kui aeda läksin, kohe näksisin ja tilli ja peterselli jne- mees ütles - lehniine.Aga venna lapsed 35-aastased on läbinisti haiged.
sinke söön ammu juba vähe, kuid vorste ei söö peaaegu üldse ka ammu, vaid salami omi väga harva ,paar korda aastas, aga toitu teen ikka lihaga, koos suure koguse juurviljavokiga väikesel tulel ühe imelise nõuga, praadimisi ei tee.Väga hea.
Õnneks ise ei ole iga neljas eestlane. No kui juba Vegan Eesti Selts tellib uuringu siis pole kahtlust, mis suunas tulemus on. Iga normaalne aju hallainet natukenegi omav inimloom teab ise, mida ta sööb ja ka elu õpetab midagi. See maltsa sööjate agressiivne hämamine läheb korda ainult poolearulistele.
Tervislik toitumine ei tähenda ju seda, et peakksid sööma ainult taimetoitu. Kõike võib süüa mõistlikkuse piiridesse jäädes. Eks igaüks teab, mida enda tervisega teeb
Tohter Soomest puhkepäevadel.13. november 2018, 12:26
Tere. Liha peab sööma eriti meie Põhja rahvas.Isegi Aafrika riikides süüakse ohtrasti liha ning juuakse looma verd kohe soojalt mis lastakse teatud kogus looma kaela arterist. Kena päeva ja hoidke tervist ikka lihaga.
Me sööme väga palju liha varjatud/ümbertöödedeldul kujul - vorst, sink, pihvid, peekon, pasteedimäärded jne jne. Võileivaga, salatis, pajaroas jne. Jah, üritan tõesti vähem sellist liha süüa ja süüa pigem korraliku liha, nö liha kujul. Nö vana-vana-vana-vanaema test - kui ta seda asja poeletil näeks, kas ta tunneks selles asjas ära toidu.
Ma söön juba aastaid põhitoidusena liha ja midagi maitseks kõrvale. Ei kavatse seda muuta, pealegi liha on üeaaegu muidu käes. Võibolla siis vähendaksin liha, kui asendaksin selle kalaga. Kala on ikka ka stks hea, aga ma ei ole kalamees ja poes on kallis.
KOMMENTAARID (43)