Katrin LustFoto: Stanislav Moshkov
Tele
13. november 2018, 11:10

Katrin Lust selgitab, miks ei ole Laura Kõrgemäe intervjuu siiani „Kuuuurijasse“ jõudnud (24)

Katrin Lust lubas suvel, et sügisel jõuab "Kuuuurijasse" intervjuu Laura Kõrgemäega, kus naine räägib Iraj Zandiga seotud kupeldamisskandaalist. Miks pole televaatajad seda aga siiani näinud?

Lust selgitab, et põhjus on lihtne. "Nagu teate, siis härra Iraj Zand on minu ja TV3 kohtusse kaevanud. Sellest johtuvalt ei saa praegu Laura Kõrgemäe intervjuu eetrisse minna. Need asjad on omavahel seotud, kuna ilmselt on ka Laura seal kohtuasjas."

Zand ütles Eesti Ekspressile, et võib, käsi piibli peal, vanduda: ta on küll naistekütt, kuid pole kunagi, mitte kunagi käskinud ühelgi naisel teha midagi tahtevastast. "Mis puudutab proua Lusti ja TV3 esitatud süüdistusi, siis kavatsen need asjad viia õigussüsteemi, mis tagab täieliku õiguse ja mitte ainult lihtsa karistuse," lubas mees.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.

Nüüdseks on Zand oma lubaduse täitnud ning Lusti kohtusse kaevanud, nõudes naiselt miljon eurot. "Miljonit ei ole mul elu sees," ütles Lust Õhtulehele. "Ta üritab minna mu elu säästude kallale, mis on peamiselt teenitud välismaal kümme aastat palehigis töötades, mitte "Kuuuurijaga"." Parimal juhul suudaks ta kokku kraapida kolmandiku nõutavast summast.

"Kuuuurija" saatejuht tunnistas, et kohtupaberite kättesaamine mõjus talle halvavalt ning peast käisid läbi mõtted teha ajakirjaniku ametiga sootuks lõpparve. "Aga siis ma mõtlesin, et kas ma olen sellisest puust, et tunnistan ennast, saba jalgevahel, süüdi, ja lähen prokuratuuriga kokkuleppele – teen kõike selleks, et rahalisest kohustusest pääseda?"

Zand on varem maininud, et plaanib kohtuteed ette võtta ka Ameerikas, sest "Kuuuurija" sõnul viivad tema kupeldamisjäljed suure lombi taha. Ärimees on Eesti Ekspressile veel öelnud, et USA seadused võimaldaksid tal teada saada, kes on olnud Lusti salaallikad.