Kerttu KaronFoto: Instagram.com/kerttu.karon
Tele
12. november 2018, 20:17

Los Angeleses elav eestlane California metsapõlengust: praegusel hetkel toimuv on väga hirmus (3)

"See on väga hirmus, mis praegusel hetkel toimub. Öeldakse, et kui leitakse veel inimesi, kes on kadunud ja kahjuks enda elu kaotanud, siis sellest võib saada California ajaloo üks suurimaid põlenguid," rääkis "Ringvaates" eestlannast näitleja Kerttu Karon. 

Karon on põlengust tunni aja kaugusel. "Õnneks ei ole ma otseselt seda tuld katsunud, aga olen piisavalt palju näinud. Näiteks kui käisin reede hommikul mägedes matkamas, siis rääkisime teiste matkajatega, et nii suur tossupilv tuleb Santa Monica ja Malibu juurest. Samas mõtlesin, et kuna põlengud on Californias normaalsed ja meil on päris palju põlenguid olnud, siis eeldasin, et nad saavad selle üle kiire kontrolli ja see laabub iseenesest."

Praeguseks on evakueeritud umbes 250 000 inimest. "Rääkisin just sõbrannaga, kes elab põlengule väga lähedal. Nad sõitsid otse puhkuselt Coloradost Malibule ja nad nägid neid leeke ning päästsid oma hobuse. Maja lähedale neid isegi ei lastud. Nüüd nad lihtsalt ootavad, kuni saavad teada, kas nende maja on hävinenud või mitte," räägib Karon.

"Inimesed, kes elavad Los Angeleses ja kellel pole Malibus sõpru või tuttavaid, ei ole sellest nii palju huvitatud. Üks tuttav tuletõrjuja läks just täna appi, nii et ootame temalt suuri uudiseid," lisab Kerttu.