OOTAS ÄRA ÕIGE AJA: "Arvan, et minu aeg oli siis küps. Olin õigel ajal õiges kohas," räägib Miss Estonia 2000 Evelyn Mikomägi, mis talle missivõistlusel võidu tõi.Foto: Erakogu
Inimesed
12. november 2018, 09:00

Miss Estonia 2000 Evelyn Mikomägi: konkurentide asemel tekkis palju uusi sõbrannasid

Täna möödub 30 aastat esimese Miss Estonia valimisest. Sel puhul meenutavad aastate jooksul missikrooniga pärjatud naised oma võistluskogemust. 

"Ootasin ära aasta 2000, kui olin saanud just 20aastaseks. Arvan, et minu aeg oli siis küps. Olin õigel ajal õiges kohas," räägib Miss Estonia 2000 Evelyn Mikomägi, mis talle missivõistlusel võidu tõi.

"Osalema ajendas mind reisipisik, mille 16aastaselt Austraalia vahetusõpilase aastast sain. Elasin sel ajal üldse Rootsis ja õppisin Stockholm Ülikoolis, ettevalmistusteks väga palju aega polnudki. Teiste missikandidaatidega ma konkurentsi ei tundnud, ma ei ole väga rivaalitseja tüüp. Pigem tekkis toredaid uusi sõbrannasid," räägib Mikomägi, kes võitis lisaks missitiitlile ka kõikvõimalikud lisatiitlid: Pressilemmik, TV3 Favoriit ja Miss Internet.

Ka auhinnad olid uhked. "Meenub, et TV3 kinkis mulle televiisori, mille Nõmme lastekodule edasi toimetasin. Kõige ägedam Miss Estonia auhind oli Baltic Toursi poolt vabalt valitud reis, milleks valisin Austraalia. Selle tiitliga sai mu reisipisik kaheks aastaks rahuldatud - sai käidud Vahemerel, Filipiinidel ja USAs. Lisaks sain palju uusi ülemaailmseid kontakte ning võimalusi."

"Missitiitel oli minu jaoks üks järjekordne äge väljakutse ja elu muutus kindlasti seetõttu värvikamaks. Eks ikka tunti ka tänaval ära ja meenutatakse seda aega siiani. Aga eestlane on pigem tagasihoidlikum," räägib Mikomägi, kes on saanud ka 2000. aastal Miss Universumil 7. koha ning 2001. aastal Miss Earth'il 5. koha.

Kiidusõnu jagub endisel Miss Estonial ka Valeri Kirsi kohta. "Kogu tema olemus on väga originaalne, fanaatikuna on ta hingega asja juures, tõeline missi-issi! Saime alati hästi läbi ja tema perekond on võrratu! Olen väga tänulik, et meie teed on ristunud."

Mikomägi, kes lõi 15 aastat tagasi rahvusvahelise modelliagentuuri Living Models, sõnab, et pole mõelnud, kas Eestis võiks missivalimised endiselt toimuda. "Eks igal asjal on oma aeg. Kuid viimasel ajal mõtlen, et võiks Küprosel Miss Universumi pärast 20 aastat taaskohtumise teha, oleks tore kõiki taas näha."