Poliitika
8. november 2018, 19:49

Kristiina Heinmets-Aigro kandideerib riigikokku: näen, et saan poliitikas midagi päriselt ära teha (73)

Endine Miss Estonia, telesaatejuht ja produtsent Kristiina Heinmets-Aigro kandideerib Keskerakonna nimekirjas Harju- ja Raplamaal riigikogusse.

Kristiina Heinmets-Aigro on Keskerakonda kuulunud 1998. aastast, kuid kandideerib riigikogu valimistel esmakordselt. See otsus sündis Keskerakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase kutsel ning soovist panustada Eestisse, kus märgatakse rohkem enda kõrval abivajajaid ja igaüks saab tunda end väärtusliku ühiskonna liikmena.

„Me oleme väike riik ning meil on vähe inimesi, kes kõik peavad üksteist toetama. Paraku on meie ühiskonnas jätkuvalt palju pealiskaudset sildistamist, õigeteks ja valedeks inimesteks jagamist ning silmatorkavat ebavõrdsust,“ tõdes Heinmets-Aigro.

“Kristiina Heinmets-Aigro on ennast tõestanud meediatöös ja moemaailmas, aga seejuures tundnud alati huvi poliitika vastu. Oleme Kristiinaga väga tihti Eesti elu ja inimeste heaolu teemal mõtteid vahetanud. Tal on väga tugev sotsiaalne närv ning õiglustunne, mis on poliitikas ja elus laiemalt väga olulised omadused. Samuti on ta ise suutnud edukalt ühildada töö- ja pereelu ning seista seejuures vabatahtlikuna lasterikaste perede eest. Seetõttu olen väga õnnelik, et Heinmets-Aigro võttis vastu mu ettepaneku kandideerida riigikogusse, kus ta soovib seista õiglasema ja kaasavama ühiskonna eest,” lausus Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas.

Heinmets-Aigro ütles, et tõuke kandideerimiseks on andnud ka tagasiside, mille järgi on talle südamelähedased teemad teistelegi Eesti inimestele olulised.

„Olen alati julgenud ja tahtnud oma arvamust avaldada. Paljud mõtted on leidnud vahest ootamatultki suurt ja positiivset vastukaja ning näen, et poliitikas saan midagi päriselt ära teha. Keskerakond on peaministrierakonnana näidanud, et vajalikud muutused ja õiglasem ühiskond on võimalikud. Mul on suur rõõm jätkata kahekümne aasta eest erakonda astudes alustatud tööd oma heade mõttekaaslaste Jüri Ratase ja Kadri Simsoni kõrval,“ ütles Heinmets-Aigro.

Ta tõi näitena tulumaksuvaba miinimumi tõusu ja paindliku vanemapuhkuse, aga ka erakorralise pensionitõusu ja lesepensioni eest seismise, mis oleksid suureks abiks just üksinda elavatele eakatele.

„Kui leseks jääv pensionär on eluaeg keskendunud karjääri asemel oma perele, ei tohi see olla miinuseks, mis jätab ta emotsionaalselt raskel ajal ka keerulisse rahalisse olukorda,“ rääkis Heinmets-Aigro ja lisas, et senisest enam tuleb pensionis arvestada ainult palganumbri asemel ka tööaastaid.

Kolme lapse ema rääkis, et ebavõrdsus ei kajastu ainult inimeste sissetulekutes, vaid tihti ka hinnangutes, mille osaks saavad paljud Eesti naised ja emad.

„Isegi Riigikogus on poliitikud, kes peavad lastetuid naisi vähem väärtuslikuks ja lausa “kahjulikuks elemendiks”. Teisalt on edukuse mõõdupuuks inimese karjäär, mille kõrval emaks olemist ja pere eest hoolitsemist vaadatakse kuidagi altkulmu. Seetõttu on meil kahjuks pikk tee minna naiste suurema ja meestega võrdse väärtustamise suunas,“ rõhutas ta.

Kristiina Heinmets-Aigro on abielus ja kolme lapse ema. Ta on lõpetanud Concordia Ülikooli meediateaduskonna bakalaureuse cum laude ja on Eesti Lasterikaste Perede Liidu Perekaardi eestkõneleja. Ta on saavutanud tuntust ja edu moemaailmas, töötanud telesaatejuhina ning produtseerinud kümme aastat saadet „Eestimaa uhkus“, mis tunnustab Eesti inimesi, kes on võtnud heateod ja heategevuse oma südameasjaks.