Foto on illustreeriv. Foto: Pexels.com
Maailm
8. november 2018, 11:41

Kaheksakordne vanaema tõi ilmale NELIKUD! (8)

50aastasest vanaemast Tracey Brittenist on saanud Suurbritannia vanim nelikute sünnitaja. Katseklaasimeetodil alguse saanud beebid - kolm tüdrukut ja poiss - tulid ilmale 35 meediku abil. 

"Olen nii tänulik. Ma ei jõua ära oodata, millal me koju pääseme," õhkas Londonis elav Tracey, kel on kolm täiskasvanud last ning juba kaheksa lapselast. 

The Suni teatel tulid nelikud ilmale 26. oktoobril keisrilõikega, olles 31 nädala vanused. Tegelik sünnitähtaeg oli 2. jaanuar, kuid 20. oktoobril tehtud ultraheliuuring näitas, et ühel beebil on vereringeprobleemid, mis võivad ohtu seada ka ülejäänud kolme lapse elu. 

Kõik neli vajasid pärast ilmaletulekut intensiivravi: neid hoiti elus hingamisaparaatidega ning toideti tilgutiga. "Kõik on käinud tormiliselt," tunnistab Tracey. "Ühel nelikul on nii palju voolikuid ümber olnud, et ma pole tema nägu korralikult näinudki. Beebid pole koos olnudki, igaüks on olnud eri masinate külge ühendatud ..."

Tracey tahtis enda sõnul vaid üht last. Katseklaasiviljastamisele Küprose kliinikus oli ta kulutanud üle 7000 euro. "Aga mind õnnistati neljaga. See on ime!" Seda, et ta on oma nelikutega ajalukku läinud, sünnitaja esmalt ei teadnudki. "Mulle öeldi, et minu vanuse juures ei suuda need lapsed ellu jääda."

Algul ütlesid arstid, et nelikud pääsevad koju alles jaanuari algul. Kuid The Suni teatel on lapsed nii tublisti kosunud, et Tracey loodab jõulud oma pisiperega juba kodus veeta.