Kupeldaja Dennis Hofi inspireeris poliitikas kätt proovima Donald TrumpFoto: Reuters/Scanpix
Maailm
7. november 2018, 20:35

USA valimiste suurim üllatusvõit: surnud bordellipidaja! (2)

6. novembril toimunud USA vahevalimistel tuli ette nii mõnigi üllatusvõit, ent ükski ei üllatanud vast nii palju kui Dennis Hof, bordellipidaja ja siitilmast lahkunu.

Hof kandideeris osariigi alamkotta Nevada 36. ringkonnas. Vabariiklasena võistlustulle läinud Hof lõi demokraat Lesia Romanovi enam kui 7000 häälega, vahendavad CNN ja ABC News. Paraku ei ole Hofil võiduga suurt midagi peale hakata, kuna ta on juba ligi kuu aega teises ilmas viibinud.

72aastane kurikuulus bordellipidaja ja reality-staar Dennis Hof suri ootamatult selle aasta 16. oktoobril. Tema surma täpne põhjus on endiselt väljaselgitamisel, ent kahtlustatakse terviseriket. Mehe surnukeha leidis Hofi vana sõber, pornostaar Ron Jeremy. Hof suri omaenda sünnipäevapeol, mida tähistas talle kuulunud bordellis Love Ranch (Armastuse Rantšo - eesti k.). Hofile kuulub Nevadas mitu lõbumaja ning ta figureeris sageli bordellielu kajastavas HBO tõsielusaates „Cathouse“.  

Hofi inspireeris poliitikasse siirduma USA praegune president, samuti tõsielutelevisioonist tuntud Donald Trump. Oma valimiskampaaniaski kordas Hof sageli sarnaseid mõtteid ja poliitilisi vaateid, mis omased presidendile. Nevada osariigi kõrgemaid vabariiklasi ajas kupeldajast poliitikuhakatis - kes ennast igal võimalusel uhkelt kupeldajaks tituleeris - nina kirtsutama, ent koduringkonna vabariiklased nägid Hofi igati oma poisina ja toetasid tema kandidatuuri.

Nüüd peavad kohalikud vabariiklased endi seast valima uue rahvaesindaja, kes Nevada valitsusse saata. Seaduste järgi ei saa võitu ju kaotajale poolele anda - isegi kui valimiste võitja on surnu.