Operaator Rein KotovFoto: www.facebook.com/seltsimeeslaps
Film
7. november 2018, 14:55

Mängufilmi „Seltsimees laps“ operaator Rein Kotov pälvis Minski filmifestivali aasta parima operaatori preemia

Leelo Tungla raamatute ainetel sündinud ja Eesti 100 filmiprogrammi kuuluva mängufilmi “Seltsimees laps” operaator Rein Kotov pärjati Minski filmifestivalil laste- ja noortefilmide kategoorias aasta parima operaatori tiitliga.

"Veel üks (sür)priis! Minski rahvusvahelisel filmifestivalil “Listapad” Minsk International Film Festival Listapad astus “Seltsimees laps” võistlustulle laste- ja noortefilmide kategoorias ning täna kuulutati meie Rein Kotov aasta parimaks operaatoriks! Elagu! Muide, Rein on palutud ka nimeka operaatorite festivali Camerimage Festivali žüriisse, mis algab sel nädalavahetusel Bydgoszczis Poolas. Jah, meie filmi näevad poolakad samuti, aga ei – sedapuhku me ei võistle!" antakse "Seltsimees laps" ametlikul Facebooki leheküljel teada.

Postituse all õnnitleb Kotovit ka Leelo Tungal, kelle raamatute "Seltsimees laps ja suured inimesed" ja "Samet ja saepuru ehk Seltsimees laps ja kirjatähed“ ainetel film sündis. "Braavo! Rein Kotov on selle auhinna mitmekordselt ära teeninud!" sõnab Tungal.

Filmi režissöör ja stsenarist on Moonika Siimets, produtsent Riina Sildos, operaator Rein Kotov. Peaosades mängivad Helena Maria Reisner ja Tambet Tuisk. Film esilinastus 23. märtsil 2018.

Film on pälvinud teisigi auhindu: BERLINALE ehk Berlin International Film Festivalil Saksamaal pälvis film 2016. aastal Berlinale koostööfilmide turul Eurimage’i žürii eriauhinna. Locarno festivalil Šveitsis pälvis film 2017. aastal filmiprojektide programmis Esmapilk Le Film Français'i auhinna. 2018. aastal Busan International Film festivalil Lõuna-Koreas pälvis film BNK Busani panga auhinna.