Idris Elba.Foto: Reuters/Scanpix
Ilu ja mood
7. november 2018, 18:31

VÕITLUSVALMIS: kuidas hoiab ülihead vormi maailma seksikaim mees Idris Elba?

Ajakiri People valis 2018. aasta maailma kõige seksikamaks meheks 46-aastase briti näitleja Idris Elba. Maxim uuris teistele hea eeskuju andmiseks, kuidas püsib keskealine mees nii üliheas vormis.

Poks

„Treenimisel on minu ülim eesmärk olla võitlusvalmis,“ märkis võimalik tulevane James Bondi kehastaja.

Mees on varem meediale öelnud, et suure osa tema treeningrežiimist moodustavad varipoks ja kikkpoks. Sealjuures on varipoks tema sõnul üks parimaid trenne üldse: mitte mingit varustust pole vaja, aga kõik lihased saavad koormust.

„Kikkpoks on karm – kõik seisneb kere tugevuses,“ sõnas filmistaar. „Kui oled võitlusvalmis, siis tunned, et võiksid igavesti vastu pidada.“

Hüppenöör

Idris Elba lemmiktrenn higi lahtisaamiseks ja südame tugevdamiseks ehk tema meelis-kardio on hüppenööriga hüppamine. Mehe sõnul nõuab näiteks kümme minutit hüplemist omajagu tööd ja energiat: terve keha on töös ja higi tuleb väga kiiresti välja.

Aga hüplemine pole ainus trenn, mille abil Elba keha toonuses hoiab. Enda kinnitusel püüab ta igal võimalusel suruda päevaplaani natuke treenimist. Näiteks hommikuti 45 minutit jooksmist, 100 kätekõverdust ja veidi ujumist.

Süsivesikud on lubatud

Toitumisteadlased leiavad üha rohkem, et täiesti süsivesikutevaba toitumine ei ole hea mõte. Ka Idris Elba ei ole neid oma menüüst minema visanud. Muuhulgas viskab ta nalja, et kokakunstis on tema tugevaim külg röstsaia valmistamine.

Ning ka maiustusi mees ei põlga, kaugel sellest. Kui Elbal tekib keset ööd tahtmine maiustada, siis haarab ta Snickersi järele. Pähklikompvek ja karamell – ning pakend käib nii kiiresti ja kergelt lahti, nii et lähedased ei peagi väiksest patustamisest teada saama.