Leida Rammo Linnateatri Fondi toetusõhtuFoto: Siim Vahur
Inimesed
7. november 2018, 09:39

GALERII | Leida Rammo Linnateatri Fondi stipendiumi pälvis Alo Kõrve

Eile, 6. novembril toimus Tallinna Linnateatri Põrgulaval Leida Rammo Linnateatri Fondi toetusõhtu. Linnateatri suure sõbra ja toetaja Leida Rammo algatusel anti juba kolmandat korda välja stipendium Linnateatri loomingulise kollektiivi liikmele. Sel aastal pälvis tunnustuse Alo Kõrve.

„Põletava küsimuse peale, mis ma mulle määratud stipendiumiga teen, on lihtne vastus – investeerin selle haridusse,“ ütles näitleja Alo Kõrve (39).

Ta ütles Õhtulehele, et täiendab stipendiumiga oma teadmisi Tartu ülikoolis religiooniuuringute ja teoloogia magistri tudengina. „Kui see kõlab kellelegi võõralt, siis julgen kinnitada, et see on väga rikastav ja avardav uurimine. Kui keegi tunneb vähegi huvi, kust me tuleme, kuhu läheme ja kes me oleme, siis see on teadusharu, mis aitab seda mõtestada,“ sõnas Kõrve.

Juba 16 aastat Linnateatris töötanud Kõrve värskemate rollide hulka kuuluvad Satin lavastuses „Põhjas“, Semjon Pantelejevitš Jepihhodov lavastuses „Kirsiaed“, nimiosa lavastuses „Macbeth“ ja Hans von Risbiter lavastuses „Vürst Gabriel ehk Pirita kloostri viimased päevad“. Ühtlasi pärjati teda 2018. aastal ka aasta meesnäitleja kolleegipreemiaga.

„Aga ühestki eelmainitud ega ka varasematest töödest ei tahaks ma eraldi ühtegi esile tõsta, hoolin neist kõigist. Selge on see, et mõni nõuab suuremat keskendumist, aga olen püüdnud olla iga oma rolliga ja igal õhtul ikka kohal.“ Värske stipendiaadina lisas Kõrve: „Loodan, et tänu nendele inimestele, kes hoiavad seda fondi elus ja toetavad nii ühe kollektiivi loomingulisi inimesi, suudame ka edaspidi pakkuda inimestele mõtlemist ja emotsioone. Loodan, et elame ja õpime, et ikka paremad olla ja teistele head teha. Soovin kõigile head tervist!“

Kõrvele andis preemia üle Eesti Rahvuskultuuri Fondi nõukogu esimees Olav Ehala. Sõna said ka Linnateatri peanäitejuht Elmo Nüganen ja fondi initsiaator Leida Rammo (94). Eesti Rahvuskultuuri Fondi alla kuuluv Leida Rammo Linnateatri Fond loodi 2015. aasta oktoobris eesmärgiga tunnustada Linnateatrit ja selle loomingulist kollektiivi. Aastaga oli fondi kontole laekunud piisavalt suur summa, et jaotada välja järjekordne stipendium. 2016. aastal pälvisid preemia Külli Teetamm ja Indrek Ojari, 2017. aastal pärjati stipendiumiga Epp Eespäev. Tänavuse stipendiumi suurus on 2000 eurot.

Eesti Rahvuskultuuri Fondi alla kuuluv Leida Rammo Linnateatri Fond loodi 2015. aasta oktoobris eesmärgiga tunnustada Linnateatrit ja selle loomingulist kollektiivi. Aastaga oli fondi kontole laekunud piisavalt suur summa, et jaotada välja järjekordne stipendium. 2016. aastal pälvisid preemia Külli Teetamm ja Indrek Ojari, 2017. aastal pärjati stipendiumiga Epp Eespäev.