Tele
11. november 2018, 22:09

ÕL VIDEO | Ivo Linnaks kehastunud Ott Lepland: panin esinemisse kogu soojuse, nii nagu oskasin (53)

„Ivo Linna on minu suur muusikaline eeskuju ja iidol,“ tunnistab seekordse näosaate võitnud Ott Lepland, et Ivo Linnaks kehastumisel oli ikka teatav aukartus sees.

„Ma olen tema muusikat väga väikesest poisist saati kuulanud ja ilmselt alateadlikult võtnud temalt üle ka mingeid vokaalseid maneere. Kui loosiratas mulle Ivo Linna loosis, oli aukartus küll, sest ta on põhimõtteliselt Eesti kõige armastatum inimene,“ sõnab võidumees Lepland.

Otseselt nippe enese kehastamiseks Ivo Linna Otile ei andnud. „Ma tegelikult mainisin Ivole, et tulemas selline näosaate episood, kus ma teda koos ansambliga Supernova kehastan. Ivo naeris südamest ja ütles: „Ma soovin sulle edu ja ühtlasi tunnen ka kaasa.“,“ paljastab Ott. „Ta oli hästi positiivselt meelestatud ja andis oma sõnadega mulle kindlasti jõudu.“

Kas Ivo jäi Oti arvates tema etteastega rahule? „Ma tahaks loota küll. Ma ei oska öelda. Mina tegin seda numbrit oma hinge ja südamega, ning panin sinna sisse kogu soojuse, mis oskasin.“

Järgmises saates astub Ott taas legendaarse laulja Anne Veski kingadesse, keda ta ka oma hooajal kord kehastas. Veel pole ta jõudnud mõelda, mida laval tegema hakkab, kuid aega selleks õnneks on ka.

Supernova: Oti selja taga oli raske naermata olla

Supernova laulja Rainer Michelson sõnab, et Oti taustajõuks kutsus neid saate produtsent. „Arutasime poistega läbi ja mõne päevaga andsime vastuse, et oleme nõus,” sõnab ta.

„Rääkisin sellest ka Iffile ja ta oli meeldivalt üllatunud. Iffil oli alguses plaan ka vaikselt saatesse rahva sekka tulla, kuid kuna asjatoimetused tulid vahele, ei saanud ta kahjuks saate tegemise ajal stuudios olla. Siiski soovis ta edu ja lubas saadet kindlasti vaadata,” lausub Michelson, et rääkis enne saate salvestust ka Ivo endaga.

Raineri meelest tabas Ott oma esitusega Linna olemust väga hästi. „Usun, et Iffi parodeerida, just „Suure loterii” järgi pole üldsegi lihtne. Kuid Ott tabas iseloomulikud nõksud ära ja ka vokaalselt oli see hästi esitatud.”

Kuigi hästi esitatud, tuli Oti võit bändile siiski üllatusena. „See oli üldse, vähemalt kõrvalt vaadates, väga tugev saade, kus oli palju väga häid parodeerijaid. Kuid Ott sai oma ülesandega suurepäraselt hakkama,” kiidab Michelson ja tunnistab, et etteaste ajal oli Leplandi taga raske tõsist nägu hoida. „Ausalt öeldes oli raske ilma naermata olla. Kuna me seisime Oti selja taga, siis Oti näoilmeid me ei näinud, aga naljakas oli see ilma selletagi!”