Margus UbaFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
4. november 2018, 13:00

Margus Uba: isa tundis sisimas, et need võivad jääda tema viimasteks olümpiamängudeks

"Arstid tungivalt soovitasid mitte sõita. Aga sisimas ta tundis, et see võib jääda talle viimaseks olümpiaks," rääkis spordireporteri Toomas Uba poeg Margus Uba saates "Hommik Anuga".

"Ma ei tea, kas see sõit sai talle saatuslikuks, aga minul ja meie perel on hea meel, et ta Erki võidu ära nägi," sõnas Margus. Toomas Uba viimaseks tööreisiks jäi 2000 aasta Sydney suveolümpiamängud, kus Erki Nool kümnevõistluses olümpiavõitjaks tuli. 

Margus rääkis, et 1995. aasta oli isa jaoks kui teine sünnipäev, sest oli infarki üle elanud. Pärast seda oli isa olnud ka oluliselt tervislikum. Margus teadis rääkida, et isa käis eranditult iga päev Kadriorus jalutamas. 

Margus, kes ka ise Sydneys tol korral kohal oli, usub, et isa jaoks oli just Erki võit tema elu suurimaks kulminatsiooniks. Margus ise meenutas seda hetke, kui sinimustvalge lipp suurel staadionil lehvima pandi.

Kuigi Toomas Uba poeg sportlaseks ei saanud, on spordipisik tugevalt sees. Väidetavalt tehakse terve nädalakava selle järgi, mida olulist spordimaailmas toimub ja mida telekast vaadata. Margus rääkis, et kõige rohkem kuulas Toomas oma enda naist, kes töötas raadiomajas helioperaatorina "Konstruktiivsest kriitikast võttis isa just teda kuulma."

Vaata täispikka intervjuud järelvaatamisest SIIN.