Kosmikud. Kõmmari mälestuseks.Foto: Tiina Kõrtsini
Saund
3. november 2018, 22:41

GALERII | Kosmikud andsid Kõmmari mälestuseks emotsionaalse kontserdi (4)

Sel suvel sai surma ansambli Kosmikud bassimees Raivo Rätte ehk Kõmmari. Bänd annab sel puhul kolm kontserti pealkirjaga „Kosmikud. Kõmmari mälestuseks.“ Esimene neist toimus laupäeva õhtul Tallinnas Rock Cafés.

Bändimehed on otsustanud, et bänd tegutseb edasi. „Kui kõige hullem aeg mööda sai, tulime jälle kokku ja arutasime asja. Poolelijätmise mõtteid ei tulnud kelleltki,“ kinnitas Meelis Hainsoo alias Hainz Õhtulehele. „Just see, et Kõmmari oleks seda ise ka tahtnud, oli üks argumentidest. Muidu veel pahandab, kui asi pooleli jääb,“ usub ta.

Olgugi et üksmeelselt, ei tulnud otsus ansambliga jätkata kergelt. „Alguses oli suur masendus ja paus igas mõttes. Meil oli päris hea hoog sees. See lahmakas võttis algul ikka päris jõuetuks,“ nendib solist. „Aga kui igaüks oma kodus nukrutseb, siis pole ka see edasiviiv jõud,“ leiab Hainz. „Leidsime energia, et alles jäänud liikmetega – kui veidralt see ka ei kõlaks – kokku saada,“ selgitas Hainz mälestuskontserdi eel.

Kosmikud. Kõmmari mälestuseks. Foto: Tiina Kõrtsini

„Hoolimata kõigest, mis juhtunud on, ei tahaks me asja katki jätta. Et mitte jätta väga pikka pausi sisse ja hoida masinavärk töös, tundus mälestuskontserdi formaat praegu kõige õigem,“ lausub Hainz, kes mängib kontserdil Kõmmari asemel bassi. „Ega see ole üldsegi lihtne. Olen nüüd kõvasti harjutanud, kuidas laulda ja mängida,“ tunnistab muusik.

Kõmmarit asendasid basskitarril lisaks Hainzile veel ka näiteks Elmo Värk ja Mati Vaarmannning paljud teised Kosmikute sõrad. 

30. novembril mälestatakse Kõmmarit kontserdiga Tartus Genialistide klubis ning 1. detsembril Pärnus kultuuriklubis Tempel.