James Cameron 2010. aasta aprillis "Avatari" DVD esitlusel Sao Paulos. Foto: Reuters/Scanpix
Film
4. november 2018, 12:00

"Avatari" järgede pealkirjad on paljastatud?

James Cameroni "Avatar" (2009) on kõigi aegade edukaim film, mis on tänaseks sisse toonud juba 2,8 miljardit dollarit. Fännid on pikisilmi oodanud "Avatari" järjefilme, mida režissööri kinnitusel valmib lausa neli.

BBC News märgib, et seni on järgi tuntud vaid pealkirjade "Avatar 2", "Avatar 3", "Avatar 4" ja "Avatar 5" all. Kuid Briti ringhäälingu uudistetoimetus on jälile jõudnud dokumentidele, kus on kirjas tulevaste projektide täispealkirjad. Need on järgmised: "Avatar: The Way of Water, "Avatar: The Seed Bearer, "Avatar: The Tulkun Rider and "Avatar: The Quest for Eywa" ehk "Vee tee", "Seemnekandja", "Tulkuniratsur" ja "Eywa otsinguil". 

Cameron on lubanud, et tulevased "Avatari" filmid uurivad planeet Pandora ookeane ning et saagaga liitub Kate Winslet, kes mängis tema varasemas kassatükis "Titanic". Näitlejanna pidavat kehastama Mereinimeste hulka kuuluvat tegelaskuju.

Eywa aga paistab olevat viide Pandoral elavate na'vide jumalannale. 

Uued filmid peaksid linale jõudma aastatel 2020, 2021, 2024 ja 2025 - kõik esilinastused on plaanitud detsembrisse. Dr Grace Augustine'i osatäitja Sigourney Weaver paljastas hiljuti Hollywood Reporteri intervjuus, et teise ja kolmanda filmi võtted said äsja valmis ning nüüd valmistub ta kaheks järgmiseks osaks.