Foto: AP/Scanpix
Inimesed
4. november 2018, 10:00

Gwyneth Paltrow (46) tunneb esimesi märke menopausi tulekust

Gwyneth Paltrow tunnistas oma elustiilifirma Goop värskes reklaamis, et on märganud enda juures märke lähenevast menopausist. Teda on tabanud perimenopaus - periood, mil munasarjad hakkavad järjest vähem östrogeeni tootma ning munarakkude vallandumine lakkab viimaks täiesti.

46aastane näitlejanna kurdab, et tema meeleolu kõigub ägedalt. "Ühtäkki avastan, et olen vähimagi põhjuseta maruvihane." Äsja produtsent Brad Falchukiga abiellunud Paltrow, kel on abielust rokkar Chris Martiniga kaks last, on enda sõnul märganud ka füüsilisi sümptomeid, sealhulgas higistamist ja hormonaalseid muutusi.

Gwynethi sõnul peaks ühiskond sellesse naiste elujärku varasemast teistmoodi suhtuma ja leidma inspireerivaid naisi, kes menopausi paremast küljest näitaksid. "Menopausil on väga halb maine ja seda tuleks rebrändida." Ta meenutab, kuidas tema näitlejannast ema Blythe Danner menopausi üle elas. "Selle ümber löödi palju lokku ja tema jaoks seostus see hingevalu ja kõigi teiste emotsioonidega."

Mõistagi ei räägi Gwyneth seda kõike lihtsalt suusoojaks, vaid selleks, et parseldada Goopi menopausiaegseid toidulisandeid, mille kuuports maksab 80 euro ringis. Ravimtaimi ja vitamiine sisaldava pilli nimi on see-eest vaimukas ja kirjandusliku allusiooniga: Madame Ovary.