Foto: Latvia.Travel
Sisuturundus
6. november 2018, 11:16

Lähme Lätti!

Mõtled aeg-ajalt väikesest puhkusest Lätis, aga ei tea, kuhu lõunanaabrite pool põigata? Tea, et Läti 100. juubeliaasta kestab täie hooga ja meie külalislahkel naaberrahval on sel puhul veel aasta viimastel kuudelgi palju põnevat pakkuda.

Lõunasse sõitmisele tasub nüüd mõelda igal juhul, sest nutikad lätlased on oma kodumaa külastamise meile lihtsamaks muutnud ja tulnud välja uue innovaatilise lahendusega, mis kannab nime Läti Trip-Planner.

See on inglise- ja venekeelne reisiplaneerija, mis aitab sul paika panna Läti reisi täpse marsruudi ühes meelelahutuse, söögikohtade ning ööbimisega. Ja seda kõike, kui soovid, suisa minutilise täpsusega!

Trip-Planneris saad oma reisiprogrammi ise koostada, valides välja just täpselt need kultuuriobjektid, pargid, muuseumid ja muud meelelahutusasutused, mida külastada tahad.

Lätlaste loodud aja- ja reisiplaneerija plussiks on seegi, et see võimaldab koostada reisikava punktuaalse täpsusega. Rakendus küsib, kui palju võiks ühe või teise koha külastamiseks aega kuluda ja lisab eeldatava ajakulu reisiplaani.

Selline võimalus teeb Trip-Planneri väga sobilikuks grupireiside korraldajatele. Üksi või perega reisides ei pea konkreetsest reisiplaanist alati kinni pidama, kuid rühmareiside puhul on kindel reisiprogramm üks õnnestunud ekskursiooni aluseid.

Foto: Riia (Latvia.Travel)

Trip-Planneri kaardirakendust on üleüldse mugav kasutada: valides reisiteekonda, pakub Trip-Planner temaatiliselt välja antud piirkonnas asuvad vaatamisväärsused (vaba õhu parkidest muuseumideni), lisaks majutuskohad (karavaniparklatest spaadeni) ning kohvikud, restoranid ja pubid.  

Valides ühe või teise koha Lätis pakub Trip-Planner samas kandis välja ridamisi muid põnevaid turistilõkse.

Hea ja lihtne visuaalne ülevaade piirkonna võimalustest hõlbustab valiku tegemist.

Tahad näiteks minna novembri lõpus Riiga? Kuhu siis minna? Mida teha?

Mustpeade maja Riia vanalinnas. Foto: Ints Vikmanis

Äkki külastaks Läti rahvuslikku ajaloomuuseumi? Läti100 puhul pakub muuseum kaeda põhjalikku ülevaatenäitust „Läti sajand“. See Läti muuseumide ühistööna valminud ekspositsioon on eriline ja ainulaadne, sest mitte kunagi varem ei ole nii palju kohalikke muuseume oma mälestusesemeid ühisnäitusele välja pannud. Näitusel näeb kõikide olulisemate Läti regioonide – Kuramaa, Sēlija, Vidzeme, Zemgale ja Riia – muuseumikogudest pärit esemeid, mis jutustavad läti rahvast, maast ja riigi ajaloost.

Läti Trip-Planner ütleb, et ajaloomuuseumi lähiümbrusse jäävad veel Läti okupatsioonimuuseum ja näiteks Läti farmakoloogiamuuseum. Samamoodi pakub planeerija välja terve rea erinevaid piirkonnas asuvaid majutusasutusi – alates peenetest hotellidest kuni soodsama hinnaklassiga hosteliteni – ja hulgaliselt söögikohti.

Et sul oleks lihtsam otsustada, kuhu minna ja kuhu pigem mitte, toob rakendus iga sihtkoha kohta ära olulisima: lühitutvustuse, aadressi ja lingid sotsiaalmeediakanalitesse. Lihtsalt loe, vali ja mine!

Seega – ära enam mõtle, kas Lätti tasub minna. Kasuta Läti Trip-Plannerit ja paki kohver! Varsti puhkavad kõik Lätis.

Läti 100 juubelipidustuste ja ürituste kohta leia lisainfot siit

Inspiratsiooni ja lisaideid, mida Lätis veel näha ja teha, leia Latvia.Travel kodulehelt ja jälgi Instagramis @EnjoyLatvia.