Heidy TammeFoto: Õhtuleht
Inimesed
2. november 2018, 14:31

Heidy Tamme paneb novembris oma juubeliaastale väärika punkti - siit tulevad tema 13 inspireerivat tsitaati!

End eestlaste südamesse laulnud armastatud Heidy Tamme paneb novembris oma juubeliaastale väärika punkti kolme kontserdiga „Õnne tipul,“ kus löövad kaasa Ivo Linna, Karl Madis ja Karavan, Nele-Liis Vaiksoo, Lauri Liiv ja showtrupp Showstoppers.

Nii nagu aastal 2018 on Heidy Tamme jaoks tegemist kolme juubeliga: 75 eluaastat, 55 lava-aastat ja 45 aastat lauluõpetajana, on ka kontserdipaiku kolm: Pärnu, Tartu ja Tallinn.

Kontserdi kava on mitmekülgne ja kirev ajarännak 60ndatest tänapäevani välja läbi ballaadide, estraadi ja hittide, millele kaasesinejad lisavad oma eripära. „Lustime ja laulame neid laule, mis on meid läbi aastate saatnud!“ ütles Heidy Tamme.

Noppisime välja 13 parimat tsitaati Õhtulehele antud videointervjuust, mis lauljanna suust kõlama jäid ning lavatähte kõige paremini iseloomustavad:

„Ma olen nii palju kogenud ja näinud, et ma soovin seda maailmaga jagada.“

„Laps vanuses 1-12 tuleb siia oma rikkusega, tal on kanalid lahti, tal pole vaja õppida, talle on vaja luua tingimused, et ta saaks mängida.

„Mida erinevamaid inimesi sa kohtad ja näed, olukordi mida sa lahendad ja jääd ellu ning tuled sealt põlevast ahjust välja, raputad tuha maha ja ütled, et jess see ongi see!“

„Mida rohkem pead sa ennast kehtestama, seda rohkem hakkad sa tööle.“

„Me oleme kõik kordumatud indiviidid, peale meid läheb vorm katki.

„Mul oli hästi kurb lapsepõlv…"

„Minu laulud on minu Oskarid. Mul ei ole midagi muud vaja. Iga laul, mis on mulle kingitud, on minu Oskar."

„Meie vaimsed tööd on palju suuremad kui nõudepesu, mida me teeme füüsiliselt ära, aga vaimuga on vaja tööd teha. See on pikk protsess.“

„Kui meil on mingi vägev idee ja mõte, siis meie loomus ei salli seda, et keegi hakkab siin veel …me tahame ise proovida!“

„Inimene on ju kiskja, mine vaata peeglisse, meil on ju kihvad alles.“

„Andetuid, ebamusikaalseid ja laisku inimesi siia maailma ei sünni, igaüks on oma programmiga, tempoga ja rütmiga oma andega. Anne on nagu briljant, sa pead teda lihvima, et ta hakkaks kiirgama."

“Palju loeb see, kui armastad seda ilusat, jumalikku kingitust – elu, et jätkuks uudishimu ja hasarti! Samuti on andnud mulle palju juurde muusika, töö ja inimesed. Iga kohtumine on kingitus. Kas või seegi intervjuu.”

„Minu altar on lava, minu publik on inglikesed, minu laulud on minu palved ja need on pühad. Lava on püha paik."

Heidy juubelikontserdid toimuvad: 11. novembril Pärnu Kontserdimajas, 14. novembril Vanemuise Kontserdimajas Tartus ja 15. novembril Salme Kultuurikeskuses Tallinnas.