Inimesed
2. november 2018, 14:09

ÕL VIDEO JA FOTOD | Anne Veski nimeline tramm saadeti Kadriorust teele (27)

Lauljatar Anne Veski on üks neist õnnelikest, kelle järgi tramm nimetati. Täna läks Anne-nimeline tramm Kadriorust teele. 

„Täna on mu käest mitu korda küsitud, millised olid mu esimesed emotsioonid, kui küsiti, mis oleks, kui paneksime trammile nimeks Anne Veski. Algul ikka natukene mõtlesin, aga pärast ütlesin, et olen juba 40 aastat rahvale laulnud, miks sellele vastu olla,“ sõnab Anne, et tal on omanimelise trammi üle tõesti hea meel.

Trammi liinile saatmine juhtus samale päevale kui Veski venna sünnipäev, mis on talle eriti meeltmööda. „Tegin trammiga ka sõidu. Kunagi sõitsin pidevalt Tallinn-Väikesest kesklinna, sest elasin Raplas, nii et trammiga sõitmine oli minu jaoks täiesti tavaline tegevus, kuigi mitte enam praegu,“ tunnistab ta, et kuna elab linnaosas, kuhu trammid ei sõida, ei satu ta ka ise enam nii palju selle transpordivahendiga sõitma. 

„Trammid on korda tehtud ja mida vähem autosid Tallinnas sõidab, seda parem. Kui inimene astub minu trammi ja tal tuleb pärast seda hea tuju, siis olen mina oma töö teinud. Rohkem keegi minu käest midagi ei nõuagi,“ muheleb Anne.

Kuna trammi liinile saatmine toimus presidendilossi juures, laulis Anne Veski tähtsa sündmuse puhul ka „Roosiaia kuningannat“. Kohal oli ka palju fänne, nooremaid ja vanemaid.