Chris Cornell koos abikaasa Vickiga umbes kuu enne surma. Foto: AFF/PA Images/Scanpix
Inimesed
2. november 2018, 10:28

Soundgardeni laulja lesk kaebas tema raviarsti kohtusse

USA rokkari Chris Cornelli lesk süüdistab oma mehe enesetapus tema arsti. 

Soundgardeni laulja elutu keha leiti mullu mais pärast Detroidi kontserti sealse hotellinumbri vannitoast. 52aastane Cornell oli end üles poonud.

Nüüd on Vicki Cornell BBC Newsi teatel oma mehe arsti Robert Koblini kohtusse kaevanud. Lese süüdistuse kohaselt oli dr Koblin kirjutanud Chrisile arsti ametieetikat eirates korduvalt kangeid ravimeid, mis muutsid tema psüühikat ja soodustasid ohtlikku impulsiivset käitumist. "See läks Cornellile maksma tema elu," kinnitatakse Los Angelese ülemkohtusse antud pabereis. 

Cornelli organismist leiti surma järel mitmete kangete ravimite jälgi. BBC Newsi andmeil keskendub kohtuasi ärevusevastasele lorasepaamile (Ativan), mida dr Koblin kirjutas lauljale välja ajavahemikus 2015. aasta septembrist kuni tema surmani. TMZ.comi andmeil oli arst määranud Cornellile viimase 20 elukuu jooksul kokku 940 doosi lorasepaami, mis sõltuvuskalduvustega inimestel võib soodustada enesetapumõtteid. Omaksed heidavad arstile ette, et too ei kaitsnud oma patsienti, ehkki teadis tema kalduvust sõltuvuste tekkele. 

Lesk Vicki Cornell heidab arstile ette ka seda, et too polnud enne kangete ravimite soovitamist tema mehele füüsilist läbivaatust teinud.