Foto: Aldo Luud
Tele
1. november 2018, 21:54

Koit Toome meenutab oma elu ainsat pimekohtigut: lõin viimasel hetkel põnnama

Interneti ja sotsiaalmeedia laiem levik toimus Eestis 2000ndatel aastatel.  “Minu esimene kokkupuude sotsiaalmeediaga oli Orkut,” meenutab muusik Koit Toome sotsiaalmeedia võidukäigu algust “Pöörased nullindad” saates.  “Läbi selle leidsin vanu tuttavaid ja sõpru, lasteaiakaaslaseid, keda polnud mitukümmend aastat näinud,” selgitab Toome.

Ühe korra elus on ta käinud ka pimekohtinugul. “Oli küll vist kuidagi interneti kaudu, aga see oli ainuke kord. Viimaselt hetkel lõin põnnama ja ma ei läinud kohale,” naerab muusik.  Sotsiaalmeedia levik andis aga võimaluse ka suhtluseks fännidega ja ka enda seisukohade vabamaks väljaütlemiseks.

“Mõnes mõttes andis see selle võimaluse ka, et kui muidu oli võim ajakirjanduse käes, siis see andis võimaluse, et saad ise reaalselt kirjutada ja keegi ei saa seda kuidagi keerata teistpidi,” toob Toome välja sotsiaalmeedia leviku  positiivse külje.

Piret Järvis-Milder on aga sellest ajast saadik hädas olnud ka igasuguste libakontodega. “Identiteeti on küll püütud varastada. Neid minu nimelisi kontosid on siiamaani, see on jätkub probleem,” sõnab Milder, lisades, et tollal vaatas ka aegajalt Orkutist mitu Piret Järvist seal on. Selle probleemiga on ta ka Facebooki poole pöördunud ja palunud sellised kontod kustutada.

Piret Järvis-Milder Foto: Meisi Volt