Usain Bolt (kõige pikem) on osalenud isegi Dortmundi Borussia treeningul.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
1. november 2018, 20:22

Kas amatöörjalgpallur Usain Bolt kutsutakse tõesti Jamaica koondisesse?

Kaheksakordse sprindi olümpiavõitja Usain Bolti jalgpallurikarjäär kuulub spordiajaloo suuremate kurioosumite sekka. Lõpuks ei saagi keegi lõpuni aru, kas tegemist on kummalise ja pika vinnaga PR-kampaaniaga või on 32aastasel mehel tõesti tõsi taga.

Kokkuvõttes on Bolt viimase poole aasta jooksul tõestanud, et päris puujalg ta pole. Oma kiiruse ja atleetlikkuse kohta suudab ta hästi palli valitseda ning vasaku jala löögid on teravad. Mitu klubi on talle ka lepingut pakkunud, kuid Bolt nõuab rohkem raha.

Usain Bolt Central Coast Marinersi särgis. Foto: AFP/Scanpix

Nüüd soovib komejanti sekkuda ka Jamaica jalgpalliliit, kes näeb samuti võimalust Bolti nime abil kasu teenida.

"Kahju, et Usain pole ühegi Jamaica klubiga liitunud. Sel juhul saaksime teda rohkem näha," rääkis alaliidu president Michael Ricketts. "Kui ta näitab, et on piisavalt hea, siis kutsume ta ka Jamiaca koondisesse. Jälgime tema arengut hoolega. Lõpliku otsuse teeb peatreener, aga me kõik tahaksime Bolti näha tõsises jalgpallimatšis."

Usain Bolt Central Coast Marinersi särgis. Foto: AFP/Scanpix

Kui alaliidu juht juba Bolti potentsiaalsest koondisekutses juttu teeb, võib eeldada, et lähiajal näeb endist sprindistaari vähemalt koondise trennides. Bolti nimi on endiselt spordimaailma üks kuulsamaid: isegi Dortmundi Borussia kasutas võimalust ja kutsus Bolti enda juurde harjutama. Viimati veetis jamaicalane pikema testiperioodi Austraalia tippklubi Central Coast Marinersi juures. Klubi saavutas kiirelt ülemaailmse kuulsuse ja mitmekordistas oma kõigi aegade sotsiaalmeedia populaarsusnumbreid. Paistab, et samasugust globaalset kuulsust loodab saavutada Bolti kodumaa esindustiim.

Jamaica koondise tippajastu jäi aastasse 1998, kui osaleti Prantsusmaal toimunud MM-finaalturniiril. Seal kaotati 1:3 Horvaatiale ja 0:5 Argentinale, viimases matšis võideti 2:1 Jaapanit. Praegu hoitakse maailma edetabelis 64. kohta.

Usain Bolt jagab Borussia vormis autogramme. Foto: Reuters/Scanpix

Suurem osa Bolti potentsiaalseid koondisekaaslasi mängib Jamaica ja USA klubides.