ARS Showroomi kauplus-galerii avamineFoto: Teet Malsroos
Inimesed
1. november 2018, 11:14

GALERII | ARS Showroomi kauplus-galerii avas oma uksed

Neljapäeval, 1. novembril avas oma uksed ARS Showroom, mille näol on tegu kauplus-galeriiga, kus igaühel on võimalik näha ja osta Eesti professionaalsete kunstnike originaalloomingut ja autoritiraaže. Samuti loob Showroom professionaalsetele kunstnikele võimaluse esitleda oma teoseid nii kunstihuvilistele kui ka galeristidele ja kuraatoritele.

Showroomi regulaarselt uuenev väljapanek tutvustab ligi 50 ARS kunstilinnakus tegutseva kunstniku ja loomeettevõtte teoseid, lisaks ajalooliselt ARSis aukohal olnud tarbekunstile on huvilistel võimalik tutvuda ka ARSi stuudiotes ja töökodades loodud maalide, skulptuuride, disainrõivaste, ehete, graafika, fotode, nahatoodete ja teiste teostega. Huvilised leiavad ARS Showroomist näiteks ARS keraamikakeskuse algusaegadest valmivaid Kersti Karu elevante, Raili Keivi eksperimentaalse betooni ja portselani käsitlusi, Gudrun ja Lauri Koppeli graafikat, Liisa Kruusmägi maale, Johnson ja Johnson rinnamärke, Marko Mäetamme karupatju ja palju muud.

ARS Showroom avati EAS-i loomemajanduse arenduskeskuste arendamise meetme toel käivitatud projekti raames. Projekti eesmärk on arendada ARS-i kompleks kaasaegseks kunstilinnakuks, kus on tänasest oluliselt paremad võimalused kunsti loomiseks, Eesti kunstimaastiku elavdamiseks ja ka Eesti kunsti ekspordi edendamiseks. Juba täna tegutseb ARS kunstilinnakus ligi 100 kunstnikku ja loomeettevõtet.