Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
1. november 2018, 09:57

Harvey Weinsteini süüdistatakse teismelise seksuaalses ründamises

Häbistatud Hollywoodi tipp-produtsent Harvey Weinstein ründas süüdistuse kohaselt 16aastast poola modelli ja näitlejahakatist. Nad olid selleks ajaks vaid paar päeva tuttavad olnud, vahendab Daily Mail.

Briti lehe andmeil väidab ohver, kelle nime kohtupabereis ei avaldata ning keda nimetatakse Jane Doe'ks, et Weinstein sundis teda 2002. aastal endale kuuluvas New Yorgi korteris oma sugutit puudutama. Neiu ilmus korterisse enda teada töövestlusele, kuid filmimogul olevat kohemaid hakanud seksi nõudma.

Produtsent olevat neiut ähvardanud ja survestanud, öeldes, et just tema on Penelope Cruzi ja Gwyneth Paltrow taga ning et kumbki ei töötaks ilma tema soosinguta. "Siis võttis Weinstein püksid jalast ja hoidis Jane Doe'd vägisi kinni, võttes samal ajal tema käe ning sundedes teda oma peenist puudutama ja masseerima."

Manhattanis sisse antud hagi väitel jätkas Weinstein noore naise kimbutamist ja emotsionaalset kuritarvitamist ligi kümne aasta jooksul. Ühtlasi olevat megaprodutsent kandnud hoolt, et neiu karjäär hoogu sisse ei saaks.

Weinsteini advokaat Benjamin Brafman nimetab väiteid absurdseteks.