Kate WinsletFoto: PA Wire/PA Images
Inimesed
31. oktoober 2018, 16:45

Pisarais Kate Winslet mattis noore ema, kelle vähiravi ta oli toetanud (1)

Kate Winslet osales koos sadade teiste leinajatega 29aastase inglanna Gemma Nuttalli matustel. Gemma oli keeldunud vähiravist, et päästa oma sündimata laps. Pärast sünnitust oli "Titanicu" täht oli aidanud koguda üle 300 000 euro Gemma raviks.

aWinslet võitles matuseteenistusel pisaratega ning ülistas Gemma harukordset meelekindlust, vahendab Daily Mail. Tema sõnul oli noor naine teinud kõik, et oma tütart Penelopet ellu jätta ning siis ise tema nimel elada. "See liigutas mind sügavalt ja tekitas soovi teda aidata. Gemma oli ilmselgelt võitlejahing."

Foto: VIDA PRESS

Gemmal diagnoositi raseduse ajal munasarjavähk, kuid ta keelus abordist ning ka ravist. Kanged ravimid võinuks last kahjustada. Penelope sündis 2014. aasta kevadel tervena, kuid keemiaravi aitas noort ema vaid mõneks ajaks. Aasta pärast teatasid arstid: munasarjavähi siirded on kandunud ajju. Ränk ravi ei suutnud haigust taltsutada, meedikud olid võimetud. Gemmale öeldi, et tal on jäänud elada vaid kuus kuud.

Olles kuulnud Saksamaal tehtavast eksperimentaalravist, alustasid Gemma ja tema ema ühisrahastusplatvormil annetuste kogumist. Üleskutset märkas Winslet, kelle ema põdes samuti vähki, kuid oli kõnealuse imeravi jaoks juba liiga halvas seisus. Ta suri mullu maikuus.

Winsleti ja tema kolleegi Leonardo DiCaprio abil kogutud rahaga sai Gemma minna immuunteraapiasse. Tänavu veebruaris kirjutati Briti ajakirjanduses, et "Titanicu" tähed olid noore ema surmast päästnud. Nüüd aga saabus kurb uudis Gemma surmast.

Winslet osales vapra noore naise ärasaatmisel koos oma abikaasa Ned Rocknrolliga ning trööstis Gemma ema Helen Sproatesi.