Külli ReinumägiFoto: Robin Roots
Teater
31. oktoober 2018, 13:48

Külli Reinumägi: NO99 lõpetamine on aus otsus (4)

Näitlejanna Külli Reinumägi, kes muuhulgas tegutseb loomingulises ühenduses MTÜ Oma Lava ning seega väikese teatriga kogemusi omab, usub, et NO99 lõpetamine on loomulik.

"Ma arvan, et see on selles mõttes normaalne uudis, et igal asjal on oma algus ja oma lõpp. Kõik on ajalik. See on täiesti selge, et kui üks trupp alustab, siis ühel päeval ta ka lõpetab. Nii lihtsalt on, ükski asi ei kesta igavesti," nendib Reinumägi. "Et iga asi lõpeb, ei ole ju üllatus. Küsimus on, millal."

Reinumägi ei usu, et miski võis NO99-le nii-öelda saatuslikuks saada või et teatri väiksus lõpetamise otsuses mingit rolli mängis. Pigem on näitlejanna seda meelt, et teater langetas ausa otsuse: kui on lõpp, siis pole mõtet teeselda, et lõppu ei ole. 

"Selge see, et väikese teatrina on keerulisem hakkama saada. Ja kui see teater põhineb veel iseenda armastusel, siis seda enam on ta haavatav," nentis Reinumägi siiski.

Naine ei usu, et NO99 kadumisega Eesti teatrimaastikule suur auk jääb. Pigem loodab ta, et kui keegi tahab sarnast suunda jätkata, siis luuakse midagi uut.

Reinumägi sõnul talle NO99 etendused meeldisid.

"Mulle meeldib see, et Eestis on igasugust teatrit. Minu meelest on see väga armas ja asi, mida tasub hoida: seda erinevust, seda rikkalikkust. Igal asjal on oma koht ja oma publik," arvab Reinumägi. Paraku ka oma aeg.